Grid star
criptomonede

MICROSOFT INTERZICE MINAREA DE CRIPTOMONEDE IN CLOUD PRIN INTERMEDIUL SERVICIILOR SALE – Compania invoca motive de securitate cibernetica si protectie a clientilor

Gigantul Microsoft a interzis mineritul cripto prin intermediul serviciilor sale cloud, invocand motive de securitate. Compania a introdus noile restrictii ca parte a conditiilor sale de licenta universale Microsoft Online Services. Masura a fost adoptat "in liniste” si apare in actualizarea politicii de utilizare introdusa de la 1 decembrie, care prevede ca "exploatarea criptomonedelor este interzisa fara aprobarea prealabila a Microsoft”, relateaza CoinTelegraph.

Gilda Popa

In sectiunea „Politica de utilizare acceptabila”, Microsoft precizeaza ca acum solicita utilizatorilor sa obtina o aprobare prealabila scrisa din partea companiei pentru a utiliza oricare dintre serviciile Microsoft Online pentru minerit cripto.

Prin adoptarea noilor restrictii, Microsoft se alatura multor altor furnizori de cloud computing, inclusiv Google, care interzice, de asemenea, clientilor sa se implice in minerit de criptomonede fara aprobarea prealabila scrisa a Google. Alte platforme precum Oracle au interzis complet exploatarea in cloud, in timp ce Digital Ocean acorda o permisiunea scrisa in acest sens.

Compania transmite ca cele mai recente restrictii de cripto mining urmaresc sa protejeze serviciile online de riscuri precum frauda cibernetica, atacuri si acces neautorizat la resursele clientilor, noteaza si publicatia The Register.

"Am facut aceasta schimbare pentru a ne proteja si mai mult clientii si pentru a reduce riscul de a intrerupe sau de a afecta serviciile din Microsoft Cloud”, au precizat oficialii companiei pentru The Register.

Microsoft Online Services este oferta de software gazduita a Microsoft si este o componenta a strategiei software ca serviciu al companiei. Acest serviciu include reteaua de cloud computing Azure a Microsoft, despre care se stie ca ofera inclusiv posibilitatea de a exploata criptomonede pe anumite tipuri de abonament. Gigantul tehnologic a experimentat si oferta de servicii blockchain pe Azure, dar si-a incheiat proiectul Azure Blockchain Service in septembrie anul trecut.

Potrivit unor rapoarte citate de CoinTelegraph, sistemele de cloud computing Microsoft au suferit o lipsa notabila de capacitate in ultimii ani din cauza limitarilor continue ale lantului de aprovizionare.

Companiile din industria de mining se confrunta cu dificultati financiare

Miningul in cloud este o metoda alternativa de investitie in cripto, care permite utilizatorilor sa extraga monede digitale fara a utiliza echipamente sau hardware de minerit, bazandu-se pe un centru de date la distanta, cu putere de procesare partajata. Potrivit grupului de cercetare blockchain Blockchain Council, exploatarea in cloud este una dintre cele mai profitabile moduri de a extrage criptomonede, deoarece clientii evita investitiile in echipamente si costurile aferente utilizarii acestora.

Minerii cripto s-au luptat sa ramana pe linia de plutire in ultimele luni, pe fondul prabusirii pretului Bitcoin si a cresterii costurilor de extragere a criptomonedei. Compania de minerit North Compute a depus deja cerere faliment, in timp ce firme precum Iris Energy si Argo Blockchain au indicat ca nu isi pot plati dobanzile, noteaza CryptoPotato.

Core Scientific a avut probleme similare in octombrie anul acesta, dar de atunci a fost de acord sa-si restructureze datoria alaturi de B.Riley, primind un imprumut de 72 de milioane de dolari de la firma.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani