Grid star
eveniment

MINISTERUL FINANTELOR A SEMNAT CU BANCA EUROPEANA – Valoarea contractelor este de 260 milioane euro. Banii vor fi folositi si pentru reabilitarea spitalelor

Trei noi contracte de finantare au fost semnate intre Banca Europeana de Investitii (BEI) si ministerul Finantelor condus de Adrian Caciu (foto), acestea avand o valoare totala de peste 260 milioane euro. Contractele vizeaza, pe de o parte imbunatatirea sigurantei drumurilor nationale din Romania si reducerea numarului de accidente, raniri si decese, dar si reabilitarea, reamenajarea si extinderea a 26 unitati sanitare din tara, in scopul pregatirii acestora din perspectiva unor potentiale viitoare pandemii, dar si pentru sustinerea sectorului spitalicesc public supraincarcat.

In ceea ce priveste contractul de finantare in valoare de 50 milioane euro, destinat sprijinirii realizarii unor investitii privind siguranta rutiera, data limita de tragere a imprumutului este de 5 ani de la semnare. Valoarea totala a proiectului este de circa 100 milioane euro, iar implementarea acestuia va fi asigurata de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI), prin Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Proiectul include 89 de investitii in sensuri giratorii, pasaje superioare sau subterane, respectiv sisteme de dirijare/semnalizare si se estimeaza ca va fi finalizat pana in anul 2027.

Fonduri pentru modernizarea unitatilor sanitare

De asemenea, BEI va finanta doua proiecte de investitii de peste 210,6 milioane euro pentru sustinerea sectorului spitalicesc public supraincarcat. Proiectele au in vedere reabilitari, extinderi, consolidari, modernizari si dotari pentru 26 de unitati spitalicesti din judetele Bacau, Bihor, Brasov, Calarasi, Constanta, Covasna, Dolj, Harghita, Giurgiu, Neamt, Olt, Prahova, Teleorman si Municipiul Bucuresti.
Implementarea va fi asigurata de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, prin Compania Nationala de Investitii. Se estimeaza ca realizarea investitiilor va fi finalizata in 2025.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani