Grid star
antreprenoriat

MINISTERUL TURISMULUI DA MILIOANE DE EURO – Se deconteaza cheltuielile operatorilor economici care promoveaza Romania. Iata care sunt cheltuielile eligibile

Ministerul Antreprenoriatului si Turismului (MAT) deconteaza cheltuielile operatorilor economici care promoveaza Romania. Acestia sunt invitati sa promoveze tara noastra la targurile internationale de profil, in cadrul pavilioanelor nationale sau a standurilor specializate, organizate de MAT.

Potrivit ministrului Turismului, Daniel Cadariu, toate participarile la targurile de turism din strainatate se vor face respectand legislatia ajutorului de stat!:

Orice operator economic de profil care doreste sa promoveze destinatia in afara Romaniei si sa isi extinda afacerea catre cat mai multi turisti straini este invitat sa depuna documentatia pentru a putea beneficia de ajutorul financiar nerambursabil din partea MAT. Noua procedura inseamna mai multa transparenta, inseamna un numar mai mare de companii beneficiare si inseamna mai multe sanse pentru Romania turistica”.

Operatorii economici pot depune documentatia aferenta participarii la manifestarile expozitionale din strainatate pe e-mail, la adresa promovare@mturism.ro, pana la 15 ianuarie pentru cele desfasurate in primul semestru al anului, respectiv pana la 15 mai pentru cele care au loc in al doilea semestru, dar nu mai tarziu de 30 de zile inainte de inceperea evenimentului.

Derogare pentru targul de la Frankfurt

Pentru targul de turism IMEX Frankfurt exista o derogare de la termenele impuse. Astfel, inscrierile se pot face pana la 12 mai.

"IMEX Frankurt, care va avea loc chiar la sfarsitul acestei luni, este primul targ international de turism la care operatorii economici pot participa, avand o parte din cheltuieli acoperite de MAT! Desi, procedural, inscrierile pentru manifestarile expozitionale desfasurate in primul semestru al anului se fac pana la 15 ianuarie, am ales sa facem o derogare de la termene si sa lansam schema acum. Germania este cea mai importanta piata generatoare de turisti pentru Romania, motiv pentru care multi operatori economici si-au anuntat interesul de a fi prezenti la eveniment. Ei vor putea sa se inscrie pana la 12 mai!”, a precizat Cadariu.

Cheltuielile eligibile:

-50% din cheltuielile aferente transportului extern, fara a depasi insa echivalentul in lei a 500 de euro pentru un reprezentant/operator economic expozant;

-50% din cheltuielile aferente primei nopti de cazare pentru un reprezentant/ operator economic expozant;

-100% din cheltuielile aferente taxei de participare, inchirierea spatiului de stand de la organizatori, precum si personalizarea, amenajarea si decorarea standului (in limita a 3mp/expozant).

200 de beneficiari

Calculul aferent inchirierii, personalizarii, amenajarii si decorarii suprafetei de 3mp ce revine fiecarui expozant va fi efectuat de catre MAT si transmis beneficiarului imediat dupa obtinerea facturilor. Suprafata alocata intreprinderilor cu activitate in turism, in cadrul standurilor inchiriate de MAT, va fi de maximul 70%. Restul de 30% va fi destinat participarii entitatilor care nu deruleaza activitate comerciala, respectiv autoritati publice locale/judetene, asociatii de promovare in domeniul turismului, a caror participare nu face obiectul prezentei scheme.

Valoarea estimata a ajutoarelor ce pot fi acordate in cursul acestui an este de 7,4 milioane lei pentru un numar de aproximativ 200 de beneficiari.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani