Grid star
eveniment

MINISTRUL DEZVOLTARII A SEMNAT PENTRU 655 MILIOANE LEI – Banii, prin programul „Anghel Saligny”. Statul anunta ce se construieste

Ministrul Dezvoltarii, Cseke Attila (foto), a semnat 53 de noi contracte de finantare prin Programul National ”Anghel Saligny”, in valoare totala de 655.046.591,66 de lei. Contractele semnate vizeaza reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere, infiintarea si extinderea sistemelor de alimentare cu apa, a retelelor de canalizare si a statiilor de epurare.

Cu aceste proiecte, numarul contractelor semnate, pana in prezent, in cadrul Programului National de Investitii ”Anghel Saligny”, se ridica la 798, in valoare totala de 8.554.288.659,12 lei.

Alte alocari au fost facute pentru inca 30 de proiecte depuse in cadrul Programului national de consolidare a cladirilor cu risc seismic ridicat. Astfel, 15 institutii de invatamant, 8 cladiri administrative, 3 edificii socio-culturale, 2 unitati de sanatate si 2 blocuri de locuinte au fost incluse in lista celor care pot primi finantare odata ce autoritatile locale depun documentele necesare. Cladirile sunt din Bucuresti, Arges, Botosani, Dolj, Ialomita, Iasi, Sibiu, Teleorman, Tulcea si Vaslui, iar suma totala solicitata pentru consolidarea lor este de 856 de milioane de lei.

Proiectele selectate

"Acestea se adauga primelor 50 de proiecte selectate pe 1 martie, in valoare de 738 de milioane de lei, si, in urma includerii pe Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie sa depuna documentatia necesara pentru incheierea contractelor de finantare. Odata incheiate aceste contracte, intrucat finantarea este asigurata din fonduri publice, se va derula procedura de achizitie publica, iar ulterior pot incepe lucrarile de consolidare.

Dupa cum este cunoscut, Ministerul Dezvoltarii deruleaza Programul national de consolidare a cladirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare si 500 milioane de lei credite de angajament, iar finantarea este de 100%. Locatarii cladirilor consolidate si autoritatile locale nu vor fi nevoiti sa restituie banii", anunta ministerul Dezvoltarii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani