Grid star
eveniment

MINISTRUL ECONOMIEI VREA CURATENIE IN SISTEMUL BUGETAR – Radu Oprea: "Asta este lupta mea”. De unde a plecat nemultumirea

Curatenie in sistemul bugetar! Asta vrea ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Radu Oprea (foto). Potrivit acestuia, sunt oameni care castiga concursuri pe anumite functii, dar apoi suspenda posturile, iar acestea raman ocupate, fara insa sa fie exercitate efectiv, lucru care nu i se pare corect.

Aceasta practica este una des intalnita in sistemul bugetar. Concret, respectivele posturi sunt "rezervate” pentru titular, insa acesta lucreaza in alta parte. Oprea a declarat la b1tv ca lucrurile sunt mai complicate in sistemul bugetar, fata de cel privat. Ministrul spune ca incearca sa faca "curatenie”, pentru ca daca tii blocat un post ani intregi, este evident ca nu-ti doresti sa lucrezi acolo.

Iata declaratia facuta de Radu Oprea:

"In sistemul bugetar este un pic mai complicat decat in privat pentru ca sunt foarte multe persoane care au dat deja concursuri pe anumite posturi si trebuie sa vezi cum lucrezi. De foarte multe ori, foarte multe posturi sunt suspendate pe ani lungi, fapt ce inseamna ca acea persoana care a dat un concurs nu isi doreste sa lucreze in ministerul respectiv.

Aici cred ca e bine sa incercam sa facem un pic de curatenie, pentru ca daca tii blocat un post cu anii e evident ca nu-ti doresti sa lucrezi acolo.

Asta e lupta mea, facem organigrama si apoi ne uitam la oameni”.

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani