Grid star
eveniment

MINISTRUL ENERGIEI A PUBLICAT PRETURILE LA POMPA – Ce se intampla dupa ce carburantul s-a vandut cu 11 lei si 10 bani, si dupa ce romanii au luat cu asalt benzinariile

Nebunie la pompa dupa ce pretul benzinei si al motorinei la benzinaria Mol din municipiul Beius (judetul Bihor) a crescut cu peste doi lei: de la 9 lei la 11 lei si 10 bani (click aici pentru a citi). Romanii au luat cu asalt miercuri, 9 martie 2022, benzinariile in multe orase din tara, speriati ca preturile vor exploda, incercand astfel sa-si faca provizii.

Noul pret record al carburantului a fost inregistrat tot in judetul Bihor, in localitatea Tinca, aproape 13 lei. Potrivit bihon.ro, miercuri seara, 9 martie 2022, un bihorean a filmat pompa de benzina care afisa un tarif de 12.99 lei/litru.

sursa video: facebook Bela Naghi

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, incearca sa-i linisteasca si le transmite oamenilor ca nu au motive sa intre in panica. Acesta a facut miercuri seara un tur al benzinariilor si a postat pe facebook preturile afisate.

Iata preturile afisate:

Ministrul Energiei afirma ca Romania are suficiente stocuri de carburanti si nu sunt motive de ingrijorare, motiv pentru care nu exista argumente pentru cresteri nejustificate si explozive ale preturilor. Virgil Popescu a explicat si pretul de peste 11 lei la carburanti:

"Panica s-a creat pe fondul unor preturi de la granita romano-ungara. Am vazut acel pret de 11 lei/litru de benzina nejustificat, iar in acest sens romanii trebuie sa stie ca in tara vecina, in Ungaria, s-a pus un plafon pe pretul benzinei si motorinei, iar produsul a disparut de pe piata vecina”. Ministrul a facut un apel la romani sa nu stea la coada la benzinarii, precizand pe facebook pentru ca avem combustibilul necesar, si nu la pretul de 11 lei.

Iata anuntul ministrului Energiei:

"Vreau sa le multumesc tuturor celor care au inteles ca nu e cazul sa intre in panica, sa stea la cozi la benzinarii. In urma cu cateva minute, in drumul spre casa, am trecut pe la mai multe benzinarii pentru a vedea care e situatia. Calma. Am incredere ca lucrurile s-au linistit peste tot in tara. Repet, nu este cazul sa stati la coada. Sa nu ne lasam angrenati in actiuni de manipulare, care ne pot destabiliza.

Fac un nou apel la calm: nu stati la cozi. Avem suficiente stocuri, deci NU exista argumente pentru cresteri nejustificate si explozive ale preturilor. Sa nu ne lasam angrenati intr-un razboi hibrid, mai ales in actualul context regional de securitate. Asa cum a anuntat si prim ministrul Nicolae Ciuca institutiile abilitate vor demara actiuni ample de control la benzinarii pentru ca NU VOM PERMITE SPECULA! Sa nu intram in jocul celor care doresc destabilizarea Romaniei! .

Panica s-a creat pe fondul unor preturi de la granita romano-ungara. Am vazut acel pret de 11 lei/litru de benzina nejustificat, iar in acest sens romanii trebuie sa stie ca in tara vecina, in Ungaria, s-a pus un plafon pe pretul benzinei si motorinei, iar produsul a disparut de pe piata vecina. Benzinariile din Ungaria nu mai sunt deschise non-stop si astfel aceasta situatie a inceput sa influenteze pretul la frontiera noastra, dar in benzinarii independente. Deci la granita este o exceptie si nu vorbim de lipsa de benzina si motorina. De aceea fac apel la romani sa nu stea la coada la benzinarii pentru ca avem combustibilul necesar si nu la pretul dat ca exemplu”.

SURSA VIDEO: facebook dobrogea.tv

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani