Grid star
eveniment

MINIVACANTA DE 1 DECEMBRIE – Luni, 29 noiembrie, zi libera pentru bugetari. Iata insa domeniile in care nu se aplica hotararea Guvernului

Guvernul a stabilit ca luni, 29 noiembrie 2021, sa fie zi libera pentru salariatii din sectorul public, avand in vedere ca marti, 30 noiembrie, si miercuri, 1 decembrie, sunt zile libere nelucratoare conform Codului Muncii.


Potrivit ministerului Muncii, prevederile actului normativ nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta din cauza procesului de productie sau specificului activitatii, si nici magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in ziua de 29 noiembrie sau participantilor in aceste procese.
De asemenea, la solicitarea justificata a conducatorului institutiei sau autoritatii publice, prevederea potrivit careia ziua de 29 noiembrie este zi libera ar putea sa nu se aplice.

Recuperarea zilei libere

Potrivit documentului aprobat de Guvern, prin centrala Ministerului Finantelor se vor efectua operatiuni de incasari si plati, operatiuni de plati privind serviciul datoriei publice, precum si eventualele operatiuni de debitare dispuse de Comisia Europeana din contul de resurse proprii in lei deschis la Trezoreria Statului.
De asemenea, unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale care in data de 29 noiembrie 2021 au scadenta la obligatiile de plata aferente conventiilor de imprumuturi din venituri din privatizare, potrivit scadentarelor de plata anexate acestora la conventiile de imprumut, vor efectua plata sumelor scadente inaintea acestei date.
Pentru recuperarea zilei libere, institutiile si autoritatile publice isi vor prelungi corespunzator timpul de lucru pana la data de 31 decembrie 2021, potrivit planificarilor stabilite.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani