Grid star
banci

MODIFICARI LA EXIMBANK - S-a schimbat legea

A fost modificata legea de organizare si functionare a bancii de export - import a Romaniei, EximBank. Decizia a fost luata in sedinta de guvern din 9 iulie 2020.

Decizia are legatura cu programul de garantare a creditelor pentru investitii si capital de lucru pentru companiile mari, similar cu programul IMM Invest.

Ionel Danca, seful Cancelariei premierului, a declarat ca prin noul program, aceasta schema de garantare va fi administrata de catre EximBank si in acest sens, prin ordonanta de urgenta, a fost modificata legea de organizare si functionare a bancii de export - import a Romaniei, EximBank, tocmai pentru a da posibilitatea acestei institutii bancare sa administreze si astfel de instrumente de garantare pentru companiile mari.

Schema de garantare pentru creditele pentru investitii si capital de lucru pentru companiile mari a fost notificata la Comisia Europeana si a fost aprobata.

Prin urmare, Executivul a adoptat un prim act normativ necesar pentru implementarea acestui program, care vizeaza modificarea legii de organizare a EximBank.

In sedinta de guvern urmatoare va fi adoptata forma finala a acestui act normativ si ulterior vor fi pregatite actele normative pentru implementarea efectiva a schemei de garantare.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani