Grid star
banci

MUGUR ISARESCU A ANUNTAT CA ESTE LA FINALUL MANDATULUI – Iata ce mesaj a transmis public

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a anuntat ca isi incheie mandatul. Nu la Banca Nationala a Romaniei, ci la presedintia Consiliului de administratie al Centrului de Excelenta in Finante, care va fi asigurata de catre Slovenia.
Astfel, in 8 iunie 2021 a avut loc Adunarea generala a Consiliului de administratie al Centrului de Excelenta in Finante (Center of Excellence in Finance – CEF), organizata de catre Consiliul de administratie al CEF, Secretariatul CEF si presedintele in exercitiu al Consiliului de administratie al CEF in perioada 11 iunie 2020 – 8 iunie 2021, Mugur Isarescu, Guvernator al Bancii Nationale a Romaniei.
In contextul pandemiei de coronavirus, reuniunea a avut loc in sistem de videoconferinta. Avand in vedere sistemul rotativ de atribuire a presedintiei, urmatoarea presedintie a Consiliului de administratie al CEF este asigurata de catre Slovenia, prin ministrul sloven al Finantelor, Andrej Sircelj, caruia Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, i-a urat succes in continuitatea activitatii CEF.

Iata discursul lui Mugur Isarescu:

“Distinsi membri ai consiliului de conducere,
Onorati colegi,
Este un mare privilegiu pentru mine sa va intampin si sa ma adresez dumneavoastra astazi, la finalul mandatului meu de presedinte al Consiliului de administratie al Centrului de Excelenta in Finante (Center of Excellence in Finance), din partea Romaniei. Pentru mine, este o onoare si o placere.
Ar fi fost o bucurie sa va intampinam la Bucuresti, sa ne aflam la aceeasi masa de discutii si imi exprim speranta ca, pe masura ce campania de vaccinare progreseaza, vom avea aceasta oportunitate in viitorul apropiat de a ne intalni in persoana si de a schimba opinii cu privire la cele mai recente evolutii ale sistemului financiar international. Pana atunci, aceasta intalnire a fost bine organizata de directorul Repansek si de catre echipa CEF, remarcand eforturile depuse in vederea realizarii intalnirii noastre online.
Cred ca este important sa pastram in continuare o atitudine pozitiva si o minte deschisa si ma bucur ca suntem in masura sa continuam munca in cadrul organizatiei noastre, chiar si in aceste vremuri fara precedent. Un aspect pozitiv al situatiei actuale este ca pandemia ne-a ajutat sa ne concentram gandirea privind cel mai bun mod de a continua activitatea.

Pregatirea specialistilor


As dori sa folosesc aceasta ocazie pentru a sublinia cooperarea continua dintre Banca Nationala a Romaniei si Centrul de Excelenta in Finante. Dupa cum stiti, anul trecut, in 2020, am aniversat 140 de ani de la infiintarea Bancii Nationale a Romaniei, a 16-a banca centrala in ordine cronologica, la nivel global. Anul acesta, Centrul de Excelenta in Finante sarbatoreste 20 de ani. Pregatirea celor mai buni specialisti si construirea expertizei se afla in centrul viziunii noastre, deoarece timpul a sprijinit construirea capacitatii si acumularea de cunostinte in domeniul financiar-bancar. Din acest aquis, avem datoria de a construi si de a incuraja invatarea viitoare, transmitand cele mai valoroase informatii noilor generatii.

Cooperare fructuoasa


Va pot asigura de cooperarea fructuoasa dintre Banca Nationala a Romaniei si CEF, care va ramane o dovada a aprofundarii angajamentelor noastre fundamentale, contribuind la imbogatirea experientelor de invatare intr-un cadru rezilient, coordonat de membrii sai remarcabili.
In timpul presedintiei Romaniei la Consiliul de administratie al Centrului de Excelenta in Finante, am conceput o agenda de evenimente pentru a spori gradul de constientizare privind misiunea si scopul Centrului de Excelenta in Finante, axata pe dezvoltarea cooperarii internationale, pe schimbul de cunostinte si pe diseminarea celor mai bune practici. Seria reuniunilor Coordonatorilor CEF a demonstrat, in opinia mea, rezultate excelente.
In numele Bancii Nationale a Romaniei si a mea, exprim cele mai bune urari pentru dvs. si colegii dvs., din fiecare institutie respectabila”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani