Grid star
eveniment

NICIO VESTE BUNA DIN TURISM – Cifrele continua sa arate descurajant

Turismul romanesc nu ne ofera momentan nicio veste buna, cifrele din domeniu continuand sa arate descurajant.

Nu mai devreme de vineri, 2 aprilie 2021, Institutul National de Statistica a anuntat ca sosirile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au scazut cu 31,2% in februarie 2021 fata de luna corespunzatoare a anului trecut, iar innoptarile cu 32,9% in aceeasi perioada de referinta.

Tot in februarie 2021 comparativ cu februarie 2020, la punctele de frontiera, sosirile vizitatorilor straini au scazut cu 61%, iar plecarile in strainatate ale vizitatorilor romani cu 59%.

Amintim ca la inceputul lunii martie, INS anunta declinuri asemanatoare in materie de turism (click aici pentru a citi).

Cum au evoluat sosirile si innoptarile

Sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in luna februarie 2021 au insumat 498,3 mii, in scadere cu 31,2% fata de cele din luna februarie 2020. Din numarul total de sosiri, in luna februarie 2021 sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 95,9%, in timp ce turistii straini au reprezentat 4,1%. In ceea ce priveste sosirile turistilor straini in structurile de primire turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (82,8% din total turisti straini), iar dintre acestia 71% au fost din tarile Uniunii Europene, mentioneaza INS.

Innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in luna februarie 2021 au insumat 942,7 mii, in scadere cu 32,9% fata de cele din luna februarie 2020. Din numarul total de innoptari, in luna februarie 2021 innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 95%, in timp ce innoptarile turistilor straini au reprezentat 5%. In ceea ce priveste innoptarile turistilor straini in structurile de primire turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (83,8% din total turisti straini), iar dintre acestia 72,3% au fost din tarile Uniunii Europene.

Durata medie a sederii in luna februarie 2021 a fost de 1,9 zile la turistii romani si de 2,3 zile la turistii straini, mai arata INS.

* Cititi aici intregul raport al Institutului National de Statistica

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani