Grid star
eveniment

NICUSOR, VESTI DESPRE APA CALDA – Primarul Capitalei anunta termenul in care reteaua va fi refacuta 100%: "Probabil ca in 10 ani”. Alte noutati pentru bucuresteni: centralele termice vor fi interzise la un moment dat

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, cel care a anuntat recent ca este interesat de un al doilea mandat, are vesti despre apa calda si caldura din bucuresti. Declaratia edilului vine dupa ce multi dintre bucuresteni au fost nevoiti sa se spele la lighean de la inceputul mandatului sau, "agentul termic fiind dat in urmarire generala” bune perioade de timp. 

Nicusor Dan a declarat la digi24 ca se lucreaza la modernizarea sistemului, care va functiona "rezonabil pentru oameni in 2-3 ani", dar ca toata reteaua va fi refacuta complet in 10 ani.

Edilul spune ca se lucreaza la modernizarea retelei de termoficare si ca acum se pot accesa fonduri pentru acest lucru:

"In februarie a fost cea mai buna functionare a sistemului de termie din ultimii ani. E important ca sistemul sa functioneze iarna, de aceea iarna nu se fac reparatii, ca sa nu afecteze si mai mult functionarea sistemului. In februarie am avut zile intregi fara nicio avarie, ceea ce inseamna ca eforturile pe care le-am facut au dat roade. Cand o sa fie asta o situatie generala? Probabil ca in 2-3 ani. Cand o sa avem toata reteaua de care nu ne-am ocupat 30 de ani refacuta complet? Probabil ca in 10 ani. Dar o functionare rezonabila pentru oameni in 2-3 ani”.

Ingrijorat de poluare

Primarul a mai declarat ca centralele termice vor fi interzise la un moment dat, dupa ce a fost intrebat daca bucurestenii ar trebui sa recurga la aceasta metoda pentru a avea apa calda si caldura tot timpul:

"Nu dau sfaturi nimanui. Noi deservim 550.000 de apartamente, aproximativ jumatate din blocurile din Bucuresti. Ar fi o catastrofa pentru mediu ca aceste 550.000 de familii sa treaca brusc pe centrale cu gaz, pentru ca una e sa ai sute de mii de centrale pe gaz care scot fumul la inaltimea la care traim si alta e sa ai patru mari CET-uri la marginea orasului, calculate astfel incat fumul sa nu se duca spre cetateni”.

 

 

 

 

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani