Grid star
eveniment

NOI RESTRICTII IN BUCURESTI – Iata cum se vor face cumparaturile

Prefectura Capitalei condusa de Alin Stoica (foto dreapta, langa Dan Barna) a publicat un ghid de bune practici prin care se instituie anumite restricii privind accesul in magazine.
Printre masurile sugerate sunt limitarea numarului de cosuri sau carucioare disponibile la numarul maxim de clienti care pot fi simultan in magazin, asigurarea contorizarii electronice sau asigurarea contorizarii mecanice sau orice alt mijloc pe care operatorul economic il considera eficient si potrivit situatiei proprii.

Afis A4

Magazinele trebuie sa afiseze la intrare un afis in care sa fie mentionat numarul maxim de clienti care pot fi prezenti simultan in acel magazin. Afisul trebuie sa fie cel putin de marime A4 si caracterele sa fie suficient de mari pentru a fi vizibile de la distanta. Este propus urmatorul text:

"Pentru a putea respecta regula distantarii fizice, in acest magazin pot fi prezenti simultan …. clienti."

Modul de calcul pentru numarul maxim de clienti va fi facut prin raportare la cota de max. 7m.p. -client pentru magazinele mari, de tip mall, supermarket, hypermarket sau prin raportare la obligatia asigurarii distantarii de 2 m intre clienti pentru magazinele mici si mijlocii;

Potrivit ghidului, la atingerea limitei de clienti, operatorul va opri accesul clientilor in magazin, urmand a permite accesul pe masura eliberarii capacitatii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani