Grid star
eveniment

PENSIILE ROMANILOR. SEDINTA LA GUVERN - Citu, asteptat sa semneze. Ministrul Muncii si premierul ar fi avut o discutie aprinsa inainte (Document)

Guvernul condus de Florin Citu are pe ordinea de zi a sedintei de joi, 18 august 2021, Proiectul OUG privind unele masuri din domeniul pensiilor publice.

Concret, este vorba despre suplimentarea personalului din casele teritoriale de pensii pentru a acoperi deficitul de angajati care sa participe la procesul de recalculare a celor aproximativ 5 milioane de pensii din sistemul public aflate in plata.
Potrivit proiectului, care probabil va fi adoptat, se suplimenteaza numarul maxim de posturi al Casei Nationale de Pensii Publice cu 1000 de posturi incadrate in categoria functiilor contractuale pentru o perioada determinata, respectiv pana la 31 decembrie 2022.

Pe surse, au fost discutii aprinse

Decizia de punere pe ordinea de zi a Proiectului vine dupa ce presa a scris, citand surse politice, ca Raluca Turcan ar fi avut o discutie aprinsa cu Florin Citu, aceasta reprosandu-i premierului ca nu i-a alocat bani pentru digitalizarea dosarelor de pensii. Oficial, informatia nu a fost confirmata si a ramas doar pe surse.

*Cititi aici proiectul OUG

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani