Grid star
eveniment

ATACUL RUSIEI ASUPRA UCRAINEI: ZIUA 2 – Soldatii lui Putin, in mars spre Kiev. Iata ce se intampla in capitala. Informatii de ultima ora de la CNN

 

UPDATE 10.30: Fortele ruse au intrat in districtul Obolon din Kiev, relateaza presa ucraineana.

La 24 de ore de cand Rusia a atacat Ucraina, soldatii lui Vladimir Putin avanseaza spre capitala Kiev, acolo unde au fost bombardate cladiri.

Ministerul ucrainean al Apararii a anuntat ca trupele de asalt aeropurtate au aruncat in aer un pod peste raul Teteriv la Ivankiv, situat la aproximativ 50 de kilometri (31 de mile) nord de Kiev, intr-un efort de a impiedica o coloana de forte ruse sa avanseze spre capitala, anunta CNN. Potrivit armatei ucrainiene ca avansul rusesc a fost oprit. Vineri dimineata, inalti oficiali americani au estimat ca fortele ruse care au intrat in Ucraina prin granita cu Belarus se aflau la doar aproximativ 32 de kilometri de capitala.

Sirenele suna in Kiev

Antena 3 anunta chiar in acest moment ca un bloc a fost bombardat in aceasta dimineata, iar sirenele din Kiev suna, anuntand un nou atac. Jurnalistii Antena 3 Cristi Popovici si Costi Pahontu au fost evacuati noaptea trecuta din camerele de hotel din Kiev, deoarece se considera ca oamenii sunt in pericol.

”S-a dat alarma in Kiev in acest moment, suna alarmele in oras si in hotel suntem anuntati ca este un incendiu si trebuie sa parasim imediat cladirea. Hai, repede! Ne-am luat bagajele si coboram la subsol cat putem de repede”, spunea Cristi Popovici in momentul in care incerca sa iasa din hotel.

Decizia lui Putin

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat, joi dimineata,24 februarie 2022,  o operatiune militara speciala in Donabs. Imediat dupa anuntul sau, mai multe explozii au inceput sa se auda in orasele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum si in estul tarii. Operatiunea militara a Rusiei este una complexa, cu atacuri de artilerie, aeriene si de pe mare.

Un consilier al ministrului de interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a declarat ca „invazia Rusiei a inceput”, cu „lovituri de rachete asupra Kievului”.

Presedintele rus Vladimir Putin a avut un discurs joi dimineata, in jur de ora 5.30 (4.30 ora Romaniei), in care a declarat ca „toate analizele arata ca confruntarea Rusiei cu aceste forte este de neevitat”.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani