Grid star
companii

PERICOLUL CITU – Bomba: dupa CEC Bank, alte trei mari companii romanesti sunt in pericol sa fie scoase la vanzare

Bomba: dupa CEC Bank, alte trei mari companii romanesti ar putea fi scoase la vanzare. Informatia apare in urma scandalului provocat de posibila instrainare a CEC Bank, in baza unui plan ce ar fi fost pus la cale de ministrul de Finante Florin Citu (foto 1 centru) si reprezentantul Romaniei la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare Lucian Isar, asa cum consultantul politic Cozmin Gusa a dezvaluit (click aici pentru a citi).

Concret, cele trei companii romanesti vizate de o posibila vanzare ar fi Hidroelectrica, Romgaz si Transgaz. Dezvaluirea a fost facuta de senatorul PSD Radu Preda (foto 2). Acesta a explicat miercuri, 3 iunie 2020, pe pagina sa de Facebook, faptul ca este vorba despre niste companii romanesti aflate pe profit si care alimenteaza bugetul de stat cu sume consistente. Tocmai de aceea, arata senatorul Radu Preda, PSD urmeaza sa promoveze in Parlament legi care sa il stopeze pe ministrul de Finante Florin Citu intr-o eventuala tentativa de vanzare a societatilor romanesti la preturi subevaluate.

Iata dezvaluirea facuta de senatorul PSD Radu Preda privind o posibila vanzare a Hidroelectrica, Romgaz si Transgaz:

“CEC Bank este azi banca care astazi valoreaza cel putin 10 miliarde de euro!
Asa ceva nu se vinde!

Cei 940 milioane lei care au fost bagati in capitalul social anul trecut nu se dau nici BERD si nici altcuiva si nici nu se vor irosi pe bursa decat la o valoare de listare care sa fie de cel putin 10 ori mai mare decat valoarea nominala a unei actiuni, avand in vedere indicatorii de solvabilitate, de rentabilitate a capitalului propriu si rentabilitatea activelor.

Cu siguranta gestul lui #Citu trebuie stopat in Parlamentul Romaniei, noi psd-isti am captalizat anul trecut banca la care viseaza azi pnl-isti sa o faca pierduta si vom promova legi care sa interzica vanzarea pe doi bani a unor companii care azi genereaza profituri bune si alimenteaza bugetul de stat cu sume consistente! (Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz)”.

Planul Citu-Isar


Asa cum Lumea Banilor a prezentat, consultantul politic Cozmin Gusa a dezvaluit in urma cu cateva zile ca ministrul de Finante Florin Citu si reprezentantul Romaniei la BERD Lucian Isar ar fi declansat operatiunea de instrainare a CEC Bank. Conform lui Gusa, Citu si Isar ar pregati cesiunea a aproximativ 20% din actiunile CEC fix catre BERD, pentru ca ulterior alte actiuni ale CEC sa fie vandute, astfel incat CEC Bank sa ajunga sub controlul unui “cartel neautohton” (click aici pentru a citi).

In acest context, economistul Adrian Caciu a tras un semnal de alarma cat se poate de serios, explicand faptul ca o banca precum CEC nu trebuie sa se vanda, mai ales in conditiile in care ea este pe profit, dar si tinand cont ca valoarea ei este de cel putin 10 miliarde de euro. “O banca ce astazi valoreaza cel putin 10 miliarde de euro! Asa ceva nu se vinde”, a subliniat economistul Adrian Caciu (click aici pentru a citi).

* Cititi aici planul pentru vanzarea CEC

* Cititi aici de ce nu ar trebui sa se vanda CEC

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani