Grid star
antreprenoriat

PESTE 2 MILIARDE EURO AU INTRAT IN ROMANIA - Destinatia banilor

Suma totala a cheltuielilor pentru sprijinirea agricultorilor romani rambursate de Comisia Europeana de la inceputul anului 2022, se ridica la peste 2 miliarde de euro (2.097.848.143 euro).

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a primit, in 9 martie 2022, 420.368.438,68 euro, ce reprezinta rambursarea de la Comisia Europeana, in contul cheltuielilor efectuate de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), aferente trimestrului IV al anului 2021.

Din aceasta suma, valoarea de 413.150.523,91 euro corespunde decontarilor cheltuielilor efectuate din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, iar cea de 7.217.914,77 euro este aferenta platilor din Fondul EURI, ce reprezinta resurse financiare suplimentare puse la dispozitie Romaniei din instrumentul de redresare al Uniunii Europene.

"Prin viramentul efectuat, suma totala a cheltuielilor rambursate Romaniei din FEADR, de la inceputul anului de catre Comisia Europeana depaseste un miliard de euro. Sunt bani care au intrat deja in conturile fermierilor. Asa cum am mai spus, luam toate masurile necesare pentru ca fermierii romani sa isi primeasca banii la timp.  Este foarte important sa continuam intr-un ritm sustinut directionarea tuturor fondurilor disponibile pentru sprijinirea fermierilor romani, astfel incat acestia sa-si poata desfasura activitatile in bune conditii, in scopul obtinerii unui nivel ridicat al productiei", a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Chesnoiu (foto dreapta, langa Nicolae Ciuca).

Suma totala

La inceputul lunii ianuarie Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a primit 1,081 miliarde euro, ce reprezinta rambursarea de la Comisia Europeana, in contul cheltuielilor efectuate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, in perioada 16 octombrie - 30 noiembrie 2021, pentru acordarea platilor in avans fermierilor, aferente Campaniei 2021 din platile directe finantate din FEGA (Fondul European  de Garantare Agricola). Astfel, suma totala a cheltuielilor pentru sprijinirea agricultorilor romani rambursate de Comisia Europeana din FEADR si FEGA, de la inceputul anului 2022, se ridica la peste 2 miliarde de euro (2.097.848.143 euro).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani