Grid star
antreprenoriat

COMERTUL ROMANESC IA VITEZA– 2021 comparativ cu 2020. Iata ce s-a intamplat intr-un an (Document)

Economia Romaniei se misca. In perioada ianuarie-decembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut ca serie bruta fata de perioada similara din 2020 cu 10,1%.

In luna decembrie 2021 volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 8,3%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,9%. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cu 7,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,0%.

Decembrie 2021 comparativ cu noiembrie 2021

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna decembrie 2021, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 8,3%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+19,6%) si la vanzarile de produse nealimentare (+5,3%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 3,6%.
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut pe ansamblu in luna decembrie 2021, comparativ cu luna precedenta, cu 0,9% datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+2,4%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,1%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,6%).

Decembrie 2021 comparativ cu decembrie 2020

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna decembrie 2021, comparativ cu luna decembrie 2020, a inregistrat o crestere pe ansamblu cu 7,2%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,6%), vanzarile de produse nealimentare (+7,8%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,4%).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2021, comparativ cu luna decembrie 2020, a inregistrat o crestere pe ansamblu cu 7,0%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+7,8%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+7,4%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,7%).

2021 comparativ cu 2020

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada ianuarie-decembrie 2021comparativ cu perioada similara din 2020 a inregistrat o crestere pe ansamblu cu 10,1%, datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+13,6%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+11,6%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,5%).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani