Grid star
criptomonede

PESTE 5 MILIOANE DE DOLARI IN DONATII CRIPTO PENTRU UCRAINA - Guvernul ucrainean a creat portofele virtuale pentru donatiile in Bitcoin, Ether si Tether

Guvernul ucrainean a creat portofele virtuale pentr donatii in criptomonede, in contextul in care tara se confrunta cu perspectiva unei grave crize financiare dupa invazia rusa. Portofelele Bitcoin si Ethereum listate de guvern pe Twitter au primit deja in total aproximativ 4,9 milioane de dolari cripto, relateaza CoinDesk.

Portofelul Ethereum a primit putin peste 3,9 milioane dolari in donatii pana la finalul zilei de sambata, 26 februarie, in timp ce portofelul Bitcoin a primit 970.000 dolari, o parte din tranzactiile in bitcoin fiind deja finalizate, conform coindesk.com.

Conturile oficiale de Twitter ale guvernului ucrainean si ale viceprim-ministrului Mykhailo Fedorov au furnizat adrese de portofel pentru donatiile de bitcoin (BTC), ether (ETH) si stablecoin tether (USDT).

Cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, confirma autenticitatea anuntului guvernului ucrainean

Temerile initiale ca adresele cripto postate pe Twitter ar putea fi o tentativa de frauda, in timp ce contul guvernului ucrainean ar fi fost piratat au fost risipite in scurt timp de verificari ulterioare initiate inclusiv de cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin. Acesta si-a exprimat indoiala cu privire la veridicitatea anuntului, insa a confirmat ulterior ca tweet-urile au venit din conturi verificate. Si diplomatul american Tomicah Tillemann a confirmat ulterior legitimitatea anuntului de la ambasadorul ucrainean Olexander Scherba, relateaza cointelegraph.com.

Reprezentantii guvernului ucrainean nu au fost disponibili imediat pentru comentarii, iar site-ul oficial al tarii parea sa fi fost atacat de hackeri.

La finalul zilei de sambata, 26 februarie, portofelul Bitcoin continea aproximativ 13 BTC, in timp ce portofelul Ethereum avea 1.090 ETH, echivalentul a circa 5 milioane dolari. Este posibil ca suma donatiilor sa fie chiar mai mare, noteaza CoinDesk, deoarece exista indicii ca o parte din bitcoini au fost deja retrasi din portofelul respectiv.

Acesta nu este primul exemplu de utilizare a criptomonedelor pentru a-i ajuta pe ucraineni in lupta lor impotriva invaziei ruse. Un alt portofel digital care strange fonduri pentru a sprijini armata ucraineana, creat de un ONG care sprijina umanitar UCraina, a primit aproape 6 milioane de dolari in Bitcoin.

Un NFT cu steagul Ucrainei, lansat de o organizatie descentralizata pentru strangere de fonduri

Co-fondatorul Ethereum, Buterin, a anuntat o alta initiativa a organizatiei autonome descentralizate (DAO) care se concentreaza exclusiv pe suportul acordat cetatenilor ucraineni. UkraineDAO, condusa de Nadya Tolokonnikova de la Pussy Riot, a lansat un jeton nefungibil (NFT) cu steagul Ucrainei pentru a strange fonduri pentru organizatiile civile ucrainene si pentru a-i ajuta pe cei care sufera de razboiul initiat de Putin.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani