Grid star
criptomonede

PIATA CRIPTO, IN PRAGUL UNUI NOU SOC – Surse: Microstrategy, cel mai mare investitor institutional in Bitcoin, pe cale de a vinde BTC in valoare de miliarde dolari

Zvonul ca MicroStrategy, cel mai mare investitor institutional in Bitcoin (BTC) dupa Tesla, cu 129.698 BTC inclusi in mod oficial in bilant, ar urma sa isi vanda detinerile in criptomoneda, a transmis un nou soc in piata cripto. Aceste zvonuri se bazeaza pe o mutare "suspecta” a unei balene cripto, care a transferat 242.000 BTC, in valoare de peste 5,4 miliarde dolari, dintr-un "cold wallet” pe platforma de tranzactionare cripto Coinbase. Insa analistii blockchain spun ca presupunerea investitorilor care au urmarit tranzactiile este nefondata.

Gilda Popa

Suspiciunea ca MicroStrategy ar planui sa isi vanda detinerile in Bitcoin, la doar cateva zile dupa ce Tesla a anuntat in raportul sau pentru al doilea trimestru al anului 2022 ca a vandut 75% din cantitatea de Bitcoin pe care o detinea, s-a raspandit ca fulgerul in piata cripto. Aceasta dupa ce investitorii au observat ca o "balena cripto” (n.r. investitor cu detineri cripto in valoare de milioane de dolari) si-a petrecut saptamana transferand aproape 242.000 BTC pe platforma de tranzactionare Coinbase. Aceasta inseamna peste 5,4 miliarde de dolari la pretul Bitcoin de luni, 25 iulie. Ingrijorarile sunt cu atat mai mari cu cat este vorba despre a treia cea mai bogata adresa a blockchain-ului Bitcoin.

Nu a fost greu ca investitorii cripto sa speculeze ca ar fi fost portofelul digital al MicroStrategy, compania condusa de Michael Saylor, care ar fi putut adauga o presiune pe pretul Bitcoin, in prezent de 22.000 dolari si in aceasta saptamana.

Zvonul cu privire la exitul unei „balene cripto” uriase pune presiune pe piata

Dupa ce Tesla a vandut recent majoritatea actiunilor sale, exista o oarecare teama in comunitatea cripto ca MicroStrategy (MSTR) va urma in curand exemplul. Dar cercetatorul de blockchain Jarvis Labs a numit speculatiile despre MicroStrategy "zvon”

Insa analistul Jarvis Labs a declarat pentru cryptopotato.com ca acest portofel acumuleaza Bitcoin din din 2019, iar MicroStrategy (MTSR) nu a facut prima achizitie de BTC pana in 2020, conform rapoartelor sale financiare oficiale.

Este foarte putin probabil, spune Labs, ca MicroStrategy sa fi mintit SEC si investitorii cu privire la bilantul sau. Acest lucru arunca multe indoieli cu privire la ideea ca portofelul cu cei peste 240.000 Bitcoin sunt ai MicroStrategy.

"Adresele portofelelor electronice sunt incredibil de complexe si este un subiect sensibil. Deoarece le lipsesc confirmarile de la partea in cauza cu privire la tranzactii, de cele mai multe ori. Asa ca luati un astfel zvon ca pe un graunte de sare. Relaxati-va, nu a vandut inca, chiar daca se presupunea ca este portofelul MSTR al lui Saylor”, spune analistul Jarvis Labs.

CEO-ul CryptoQuant, Ki Young Ju, a aruncat si mai multe indoieli asupra zvonului. A spus ca transferurile poarta toate urmele unui transfer intern, nu un transfer de la un utilizator la altul. Si crede ca adresele apartin platformei de exchange cripto Gemenii, nu Microstrategy sau Coinbase.

Tesla a vandut 75% din detinerile in Bitcoin

Compania Tesla a lui Elon Musk declarase aproximativ 42.000 de bitcoini in bilant la inceputul trimestrului 2 al anului 2022. Din cauza incertitudinii cu privire la momentul ridicarii lockdown-ului in Shanghai, Musk a spus ca Tesla a vandut 75% din detinerile sale de Bitcoin pentru a-si maximiza pozitia de numerar. Acest anunt a adus un nou val de soc pe piata cripto, aflata, de la inceputul saptamanii in curs, in crestere, ducand la o usoara depreciere a preturilor activelor digitale.

"Acest lucru nu ar trebui sa fie considerat un verdict (n.r. negativ) cu privire la Bitcoin. Nu am vandut nimic din (n.r. detinerile pe care le avem in) dogecoin”, a spus Musk dupa depunerea raportului Tesla de saptamana trecuta, asa cum a relatat Lumea Banilor la acel moment.

Cu toate acestea, preturile Bitcoin au trecut printr-un soc dupa ce Tesla si-a raportat castigurile miercuri. Astfel, Bitcoin a scazut de la putin peste 24.000 dolari la aproximativ 22.700 de dolari in dimineata zilei de joi, 21 iulie, in urma acestei stiri.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani