Grid star
eveniment

PIATA ASIGURARILOR, PE CRESTERE - Despagubirile, cu 28% mai mari Se plateste pentru servicii medicale

Creste piata asigurarilor. Circa 677.000 de romani au beneficiat in 2022 de servicii medicale acoperite de asigurarile voluntare de sanatate. Astfel, in medie, fiecare persoana asigurata a utilizat in 2022 cel putin o data polita de sanatate incheiata fie direct, fie de catre angajatorul lor, numarul de accesari inregistrand, de altfel, o crestere constanta in ultimii ani.

Potrivit Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), per ansamblu, valoarea totala a serviciilor medicale platite anul trecut sub forma de despagubiri (indemnizatii) de catre companiile de asigurari in baza acestor polite a fost cu 28% mai mare decat in 2021, depasind 362 milioane lei. Aceasta valoare reprezinta, de altfel, o suma care nu a mai fost necesar sa fie cheltuita din fondul public de asigurari sociale de sanatate.

Investitie in sanatate

Potrivit UNSAR, asigurarile voluntare de sanatate reprezinta segmentul care a inregistrat una dintre cele mai sustinute evolutii la nivelul pietei de asigurari facultative din Romania, reflectand utilitatea acestor instrumente financiare si confirmand, implicit, interesul in crestere din partea romanilor. Datele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara arata ca piata asigurarilor voluntare de sanatate este de 9 ori mai mare decat acum 10 ani.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani