Grid star
criptomonede

PIATA CRIPTO REVINE PUTERNIC PE PLUS DUPA SUCCESUL ACTUALIZARII RETELEI ETHEREUM – Ether inregistreaza o crestere saptamanala de 30%, Bitcoin creste cu 8% in ultimele 7 zile

Criptomonedele majore Bitcoin (BTC) si Ether (ETH) au inregistrat luni, 18 iulie, noi maxime lunare, cu un avans zilnic de circa 5%, respectiv 10%, dupa ce in week-end piata cripto a stagnat. Astfel, BTC a depasit pragul de 22.000 dolari, in timp ce ETH se situeaza in prezent foarte aproape de un important prag psihologic, de 1500 dolari, cu o crestere de aproape 50% in ultima saptamana. Analistii pun aceasta crestere pe seama succesului celui mai recent "hard fork” al retelei, care a adus blockchainul Ethereum mai aproape de tranzitia de la protocolul Proof-of Work (PoW) de validare a tranzactiilor catre protocolul Proof-of-Stake (PoS).

Gilda Popa

Saptamana 18 – 24 iulie a inceput in forta pe piata cripto, dupa luni in sir de "bear market”, iar analistii pun aceasta crestere pe seama succesului celui mai recent „hard fork” al retelei Ethereum, care a intrat in functiune pe 15 iulie, fiind una dintre etapele finale de testare a tranzitiei de la protocolul PoW la PoS.

Aceasta noua actualizare din 15 iulie a fost conceputa pentru a testa actualizarile care au fost facute in "hard fork-ul” Sepolia, care a avut loc pe 6 iulie. Acest lucru va permite introducerea unei functii de crestere a valorii maxime extractibile (n.r. a valorii criptomonedelor ETH care pot fi minate) – respectiv MEV.

In acest moment, deoarece reteaua functioneaza pe protocolul PoW, minerii sunt cei care extrag MEV. Cu toate acestea, dupa implementarea protocolului PoS, validatorii vor fi cei care vor putea extrage MEV.

Reamintim ca, in sistemul Proof of Work, minerii folosesc cantitati vaste de energie computationala pentru a verifica tranzactiile. Insa datorita modelului Proof of Stake, utilizatorii vor inainta o miza (de criptomonede Ether) prin forma unei plati directe, primind dreptul de a valida tranzactiile din retea si obtinand astfel mai multe token-uri generate de algoritmi.

Implementarea Ethereum 2.0 confirmat pentru 19 septembrie

O alta actualizare importanta pe care a primit-o comunitatea a fost programul pentru lansarea Ethereum 2.0 – evenimentul mult asteptat pe care intreaga industrie il asteapta cu nerabdare.

Dezvoltatorul ETH si consultantul Superphiz Beacon Chain au transmis pe Twitter ca fuziunea este programata sa aiba loc pe 19 septembrie, conform unui program flexibil care nu este inca definitiv.

Asa cum a relatat anterior Lumea Banilor, in august 2021 a avut loc o alta actualizare importanta pentru reteaua Ethereum si tranzitia acesteia catre Ethereum 2.0, numita "London hard-fork”, care a permis, printre altele, distrugerea (sau "arderea”) criptomonedelor Ether, pentru a induce un efect deflationist in retea.

Succesul actualizarilor retelei Ethereum a transmis un val de optimism in intreaga piata.

Bitcoin a crescut luni, 18 iulie, in prima parte a zilei la un nou maxim lunar de peste 22.400 dolari, pentru ca ulterior sa se stabilizeze in jurul valorii de 22.200 dolari. Ether a performat, inregistrand un varf zilnic de aproape aproape 1.500 dolari, o crestere de circa 50% in ultimele 7 zile. Aceasta dupa ce activul digital a scazut la aproximativ 1.000 de dolari pe 13 iulie, pierdere pe care a recuperat-o rapid, relateaza cryptopotato.com.

In acelasi timp, celelalte criptomonede precum MATIC, ETC, AVAX si OKB au crescut cu doua cifre. In total, capitalizarea de piata activelor cripto a crescut cu peste 100 de miliarde de dolari in ultimele doua zile. Drept urmare, valoarea a crescut peste 1 trilion de dolari pentru prima data in ultimele saptamani.

Capitalizarea de piata a bitcoin s-a apropiat de 430 de miliarde de dolari, in timp ce dominatia sa asupra altcoins ramane la 42%.

Alte active digitale cu capitalizare de piata medie au avut cresteri cu doua cifre in ultimele 24 de ore. MATIC se numara printre acestea, deoarece a crescut in ultimele 24 de ore cu peste 21%, pana la aproape un dolar. Mai mult, activul a crescut cu peste 65% intr-o saptamana

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani