Grid star
companii

PIATA ENERGIEI DIN ROMANIA – Consiliul Concurentei analizeaza tranzactiile. Anuntul oficial

Consiliul Concurentei condus de Bogdan Chiritoiu (foto) anunta ca analizeaza tranzactiile prin care Premier Energy P.L.C. din Cipru intentioneaza sa preia Ecoenergia S.R.L., Romania si, prin intermediul Premier Energy S.R.L., sa preia Alive Capital S.A.

Premier Energy P.L.C. este o societate care desfasoara doar activitati de tip holding, detinand, in mod direct si indirect, participatii in diferite companii din Romania si Republica Moldova. In Romania, Premier Energy P.L.C. detine companiile Premier Energy S.R.L., Ligatne Gas S.R.L., B.E.R.G. Sistem Gaz S.A. si Premier Energy Trading S.R.L.
Premier Energy SRL, infiintata in anul 2007, opereaza pe piata gazelor naturale din Romania, in calitate de distribuitor si furnizor incepand cu anul 2013, in baza licentelor emise de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei. Premier Energy SRL desfasoara si activitati conexe distributiei de gaze naturale, cum ar fi: activitati de bransare si debransare de la retea, mentenanta instalatiilor de racordare, verificarea instalatiilor de utilizare, revizii, proiectare, eliberare avize, precum si extinderi de retele de distributie.

Energie din sursa eoliana

Ecoenergia S.R.L. este producator de energie electrica din sursa eoliana. Ecoenergia dezvolta proiecte pentru producerea de energie din surse regenerabile, operand un parc eolian cu o capacitate de 34,5 MW, situat in Comuna Stejaru, judetul Tulcea.
Alive Capital SA este activa pe piata energiei electrice din Romania in calitate de producator, furnizor si trader, precum si pe piata gazelor naturale din Romania in calitate de furnizor si trader. Alive Capital SA furnizeaza si servicii de management integrate producatorilor de energie regenerabila din Romania.

"In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceste tranzactii trebuie autorizate de Consiliul Concurentei, pentru a evalua compatibilitatea lor cu un mediu concurential normal. Eventualele observatii si puncte de vedere pot fi transmise autoritatii de concurenta prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin posta la urmatoarea adresa: Consiliul Concurentei, Piata Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucuresti, cod postal 013701, Oficiul Postal nr. 25, in termen de 20 zile de la data prezentului anunt”, anunta Consiliul.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani