Grid star
banci

PLAFON IMM INVEST, DUBLU LA PATRIA BANK - 280 de milioane de lei pentru creditarea antreprenorilor

Patria Bank a obtinut dublarea plafonului alocat in cadrul programului IMM Invest, acesta atingand acum 280 de milioane de lei.

Peste 1.000 de cereri au fost primite de la antreprenori, clienti existenti si noi

Anul 2020 si incertitudinea adusa de pandemie au generat o presiune suplimentara asupra antreprenorilor, adaugand la provocarile cu care acestia se confruntau deja si determinand directionarea atentiei catre siguranta si securitatea angajatilor, concomitent cu o prudenta gestionare a afacerii pentru mentinerea acesteia, in primul rand, si atingerea obiectivelor in noul context. in paralel au existat si exista oportunitati de crestere pentru segmente importante, cum ar fi agricultura, arie prioritara pentru Patria Bank, unde finantarea bancara si cu sprijin guvernamental ofera premisele unei cresteri sustenabile.

Fiind aproape de cele peste 15.000 de companii din portofoliu, inca din martie 2020, Patria Bank a gasit si propus solutii antreprenorilor aflati in dificultate si a fost printre primele banci care au intrat in programul guvernamental IMM Invest, sustinandu-l si promovandu-l activ, din dorinta de a asigura firmelor continuarea activitatii si finantarea planurilor de investitii si a necesarului de capital de lucru. Cu un plafon initial de 135 de milioane de lei utilizat aproape in totalitate, recent Patria Bank a obtinut o suma suplimentara de 145 de milioane de lei, respectiv dublarea plafonului, la un total de 280 de milioane de lei.

Cererea pentru programul IMM Invest in Patria Bank a fost mare inca de la lansare, fiind inregistrate peste 1.000 de solicitari in platforma, atat din partea clientilor existenti, cat si a celor noi. Valoarea medie a unui credit acordat prin IMM Invest este de 1 milion de lei, cea mai mare parte din sumele acordate prin program (80%) fiind pentru capital de lucru. Din contractele semnate, peste 70% din sume au fost utilizate, programul dovedindu-si utilitatea, respectiv furnizarea de lichiditate companiilor.

Ne-am bucurat sa primim un numar mare de cereri de la clienti noi (circa 40% din solicitari), semn al bunei reputatii pe care o avem in randul comunitatii de antreprenori mici si mijlocii, promptitudinea si deschiderea spre a gasi solutii fiind cel mai des mentionate de clientii nostri. Intern ne-am organizat cu o echipa dedicata pentru a raspunde cat mai rapid solicitarilor si a asigura un flux cat mai simplu si optim pentru client. Credem in acest program si ne bucuram ca suntem un jucator activ in cadrul lui, sprijinind astfel sute de antreprenori sa duca mai departe afacerea lor.” a mentionat Ionut Cosman, Director Directia IMM & Corporate, Patria Bank.

Patria Bank este partener traditional al FGCIMM, buna colaboare cu Fondul continuand si in cadrul programului IMM Invest.

Creditele Patria Bank IMM Invest pot fi in continuare solicitate si on-line, reprezentatii Patria Bank oferind asistenta si detalii specifice fiecarei afaceri, usurand astfel procesul de aplicare pe plaforma publica: https://www.patriabank.ro/imm/banca-partenera-imm-invest-romania

Prin accesarea unui credit prin IMM Invest, statul garanteaza pana la 90% din valoarea creditului, valoarea maxima a unui credit fiind de 5 milioane lei pentru capital de lucru si 10 milioane lei pentru investitii. Din ajutorul de stat se acopera plata dobanzii datorate de beneficiarii Programului pe o perioada de 8 luni de la data primei utilizari a creditului, precum si valoarea integrala a comisionului de administrare si a comisionului de risc datorat pe intreaga durata de derulare a creditului garantat in cadrul Programului.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani