Grid star
eveniment

PLANUL DE RELANSARE AL ROMANIEI – Comisia Europeana a facut anuntul. Ce se intampla cu banii anuntati de Citu si Iohannis

Klaus Iohannis si Florin Citu au avut numeroase declaratii in ultimele luni in legatura cu Planul National de Redresare si Rezilienta, dand asigurari ca Romania se va dezvolta si mai mult cu banii europeni. Insa pentru ca guvernantii au depus planul mai tarziu, si implementarea va incepe mai tarziu, existand si consecinte.

Romania se afla printre ultimele patru state europene care au depus planul si care vor avea planurile acceptate doar in toamna, spune europarlamentarul PSD Victor Negrescu, precizand ca aceasta este informatia comunicata de reprezentantii Comisiei Europene membrilor Parlamentului European.

Negrescu arata intr-o postare pe Facebook si care vor fi consecintele intarzierii depunerii planului de catre Romania: printre altele, tara noastra va incepe implementarea PNRR mai tarziu decat alte state europene, cu riscul de a nu putea cheltui banii pana in august 2026.Negrescu arata intr-o postare pe Facebook si care vor fi consecintele intarzierii depunerii planului de catre Romania: printre altele, tara noastra va incepe implementarea PNRR mai tarziu decat alte state europene, cu riscul de a nu putea cheltui banii pana in august 2026.

Iata anuntul lui Victor Negrescu:

"Romania se afla printre ultimele 4 state europene care au depus planul si care vor avea planurile acceptate doar in toamna. Alaturi de Romania se mai afla Finlanda, Suedia si Estonia, tari cu o alocare mult mai mica si care au fost refractare la existenta planului.
Aceasta este informatia comunicata de reprezentantii Comisiei Europene membrilor Parlamentului European. 16 planuri au fost aprobate, in timp ce alte 4 planuri vor fi avizate pana la finalul lunii iulie. O noua dovada a faptului ca planurile puteau fi finalizate, daca se muncea si nu se cerea prelungirea, in cursul acestei veri. Mai sunt trei tari care nu au depus planurile in acelasi timp cu celelalte din cauza tensiunilor politice: Olanda, Bulgaria si Malta.

Consecintele acestei intarzieri sunt clare:

  • Romania va incepe implementarea PNRR mai tarziu decat alte state europene, cu riscul de a nu putea cheltui banii pana in august 2026;
  • Tara noastra va avea dificultati in a cheltui avansul de 13% pentru care nici pana astazi nu exista un plan de implementare si risca sa fie cheltuiti pe hartii, salarii si consultanti;
  • Nu vom avea pana la finalul anului un mecanism de implementare pe deplin functional;
    In ceea ce priveste tinta de mediu si cea de digital, planurile aprobate contin alocari medii de 39% pentru mediu si 26% pentru digital. Doar guvernantii din Romania par ca au aflat abia acum de aceste tinte stabilite deja de un an. Asa cum am semnalat de nenumarate ori public, tintele nu erau respectate in planul prezentat initial de guvern”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani