Grid star
eveniment

PNRR: CE SI-A ASUMAT GUVERNUL - 250.000 de vehicule mai vechi de 15 ani, scoase din circulatie pana in 2026

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat ca Romania s-a angajat sa scoata din circulatie, pana in 2026, 250.000 de masini mai vechi de 15 ani. Potrivit ministrului, aceasta este conditia ca Romania sa primeasca fonduri europene pentru construirea de autostrazi.

Tanczos Barna a precizat ca aceasta tinta ambitioasa poate fi atinsa doar daca ministerul Mediului acorda ajutor cetatenilor pentru achizitionarea unor autovehicule mai putin poluante. Acesta a mai aratat ca se va acorda sprijin semnificativ celor care au intentia sa-si schimbe masinile mai vechi de 15 ani, insa carora situatia financiara nu le permite aceasta achizitie.

Iata anuntul ministrului Mediului:

“VinereaVerde este o oportunitate grozava de a vorbi despre planurile noastre verzi, despre ecologie si despre provocarile care urmeaza: Guvernul si-a asumat prin PNRR ca, pana in anul 2026, sa scoatem din circulatie 250.000 de vehicule mai vechi de 15 ani, aceasta fiind conditia ca Romania sa primeasca fonduri europene pentru construirea de autostrazi.
Aceasta tinta ambitioasa o putem atinge doar daca Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor acorda ajutor cetatenilor pentru achizitionarea unor autovehicule mai putin poluante: anul acesta, am dublat bugetul Programului Rabla, derulat de Administratia Fondului pentru Mediu, fata de anul trecut si am triplat suma totala de finantari in cazul masinilor electrice.
Vom acorda sprijin semnificativ celor care au intentia sa-si schimbe masinile mai vechi de 15 ani, dar situatia lor financiara nu le permite aceasta achizitie.
Nu putem privi fara sa luam masuri la faptul ca masinile vechi, cu motor mare, raman un simbol al statutului, in loc ca oamenii instariti sa-si schimbe masinile poluante cu autovehicule prietenoase cu mediul”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani