Grid star
eveniment

PNRR: ROMANIA ASTEAPTA BANII, ALTE STATE DEJA I-AU PRIMIT – Klaus Iohannis: “Am stiut de la inceput ca nu este perfect”

Klaus Iohannis, Florin Citu si alti exponenti ai dreptei i-au asigurat pe romani ca tara noastra se va dezvolta cu milioanele care vor veni prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
Banii au venit insa la alte state, iar Romania spera ca PNRR sa fie aprobat candva, la toamna, de Comisia Europeana.

Deja Comisia a acordat primele prefinantari din planurile de redresare mai multor state europene: 2,2 miliarde de euro pentru Portugalia, 770 milioane de euro pentru Belgia si 12,1 milioane de euro pentru Luxemburg. Romania asteapta, iar Klaus Iohannis declara miercuri despre PNRR:
“Am stiut de la inceput ca nu este perfect (click aici pentru a citi).

Lipsesc proiectele mature

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu spune intr-o postare pe facebook ca din cauza guvernantilor, Romania inca asteapta banii, spre deosebire de alte state care si-au facut temele constincios:
“Cel mai probabil, tara noastra va solicita un avans de doar 1,9 miliarde de euro desi, daca avea proiecte mature, putea sa primeasca mult mai mult”.
Negrescu arata ca primele sume din prefinantare ar urma sa ajunga in Romania pe final de an, ceea ce va face aproape imposibila cheltuirea adecvata.

Iata postarea lui Victor Negrescu:

"Comisia Europeana a acordat primele prefinantari din planurile de redresare mai multor state europene: 2,2 miliarde de euro pentru Portugalia, 770 milioane de euro pentru Belgia si 12,1 milioane de euro pentru Luxemburg.
Din cauza guvernantilor, Romania inca asteapta. Cel mai probabil, tara noastra va solicita un avans de doar 1,9 miliarde de euro desi, daca avea proiecte mature, putea sa primeasca mult mai mult. Fiecare stat poate sa primeasca 13% din granturi sub forma de avans, dar anumite state, precum Portugalia, au prezentat programe ambitioase si primesc sume mult mai mari.
Primele sume din prefinantare ar urma sa ajunga la noi in tara pe final de an, ceea ce va face aproape imposibila cheltuirea lor adecvata in acest an si risca sa conduca la irosirea sumei pe activitati fara valoare adaugata.
Solicitam Guvernului Romaniei sa prezinte public un program clar si o strategie coerenta si detaliata cu privire la cheltuirea transparenta a fondurilor primite in avans”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani