Grid star
eveniment

POLITISTII IES IN STRADA – Incep protestele

Proteste in strada cu doua zile inainte de Craciun. Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor  anunta ca incepand cu 23 decembrie 2021, ora 12:00, angajatii din politie, penitenciare si militarii rezervisti declanseaza proteste in toata. 

Acestea se vor desfasura la Guvernul Romaniei si la prefecturile judetelor Iasi, Timis si Cluj. Potrivit unui comunicat de presa, angajatii si pensionarii din politie, penitenciare si armata cer:
-aplicarea in integralitate a legii salarizarii unitate (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice);
-actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat:
"Angajatii din politie, penitenciare si armata nu solicita majorari de salarii sau pensii, ci solicita respectarea legilor, asa cum au fost adoptate de Parlament”.

Iata comunicatul:

"Incepand cu data de 23.12.2021, ora 12:00, angajatii din politie, penitenciare si militarii rezervisti declanseaza proteste in toata. Protestele se vor desfasura la Guvernul Romaniei (Bucuresti - Piata Victoriei) si la prefecturile judetelor Iasi, Timis si Cluj.

Angajatii si pensionarii din politie, penitenciare si armata cer: 
-aplicarea in integralitate a legii salarizarii unitate (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice);
-actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.
 
Angajatii din politie, penitenciare si armata nu solicita majorari de salarii sau pensii, ci solicita respectarea legilor, asa cum au fost adoptate de Parlament. 
 
Cresterea volumului activitatilor din sectorul de aparare, ordine publica si securitate nationala cauzata de contextul epidemiei de COVID-19, impune, din partea clasei politice, obligatia respectarii promisiunilor si a eliminarii discriminarilor fata de alte categorii de personal din sectorul public”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani