Grid star
punguta cu doi bani

Politistii regimului Iohannis au luat lectii de obraznicie de la americani

Politistii care slujesc regimul presedintelui Klaus Iohannis (foto) au luat lectii de obraznicie de la americani.

Acuzatia a fost lansata joi, 26 noiembrie 2020, de catre istoricul Marius Oprea, intr-un editorial publicat pe Mediafax.

Mai exact, Oprea argumenteaza ca la fel cum huliganii sorosisti americani isi permit sa vandalizeze statui ale unor ilustri inaintasi, sub ochii ingaduitori ai politiei, la fel politistii din Romania au prins tupeu sa dea traditiile jos de pe soclu – de data aceasta, prin persecutarea credinciosilor ortodocsi. Iar curajul le-a fost dat de aparenta victorie in alegeri a democratului Joe Biden, adauga Oprea.

Desigur, istoricul se refera la abuzul comis de catre politistii din Constanta de a-i scoate cu forta pe credinciosii adunati la Liturghie, imediat dupa ce instanta a respins solicitarea arhiepiscopului Teodosie de a le permite oamenilor sa se adune la hramul Sfantului Andrei.

Iata principalele pasaje din comentariul lui Marius Oprea:

Eu cred ca nu e vorba doar de un exces de zel, ci mai ales de un climat de sfidare a Institutiei Bisercii de catre autoritati. Modul in care Ecclesia, indiferent de rit, este tratata de autoritatile seculare ale statului a gasit in pandemie o nesperata justificare pentru promovarea unei politici publice aflate in asteptare, anume aceea de sfidare a categoriei cetatenilor care isi afirma atasamentul fata de Biserica si se definesc prin credinta. Ceea ce spunea un lider userist de la Cluj (n.r. Bogdan „Bob” Radulescu), si anume ca, daca ar fi dupa el, ar da foc la biserici cu tot cu credinciosi in ele, tradeaza 'noul curs' al politicilor publice din Romania, aflata si ea in 'trendul' noii 'corectitudini politice' de la nivel mondial, mai ales dupa cistigarea alegerilor in Statele Unite de catre Joe Biden.

As putea fi intrebat ce legatura este intre purtatorii de pulan din Constanta si rezultatul alegerilor din Statele Unite. Aparent, niciuna. Dar, cum Romania isi ia lumina de la 'licuriciul cel mare' de peste ocean, la noi viitorul politic pare deja prefigurat. Iar politistii sint printre primii care simt, de obicei, cum bate vintul. Traditiile si credinta sint date jos de pe soclu, aidoma statuilor asa-zisilor 'stapini de sclavi' din Statele Unite. Nu mai e mult pina ce biserica ordodoxa din Romania va fi acuzata de toate relele epocilor trecute, in contrapondere cu actiunile ei viitoare, in incercarea de a-si conserva statutul.

De obieci, fiecare tentativa a Bisericii de a se apara in fata ofensivei seculariste este inabusita de contramasuri disproportionate. Covid-ul vine ca o manusa pentru autoritati. Sub acoperirea masurilor luate impotriva pandemiei, se prefigureaza politica viitorului guvern de alianta PNL-USR. Vin vremuri de apostazie, anunta chitantierele filfiite de politistii din Constanta. IPS Teodosie nu se sfieste sa-i scrie premierului ca 'ne aflam noi, clerul, impreuna cu credinciosii ortodocsi, in fata unor mari abuzuri, pe care autoritatile le savirsesc din ce in ce mai des, probabil sub indrumarea dumneavoastra tacita'”.

* Cititi aici intregul editorial

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani