Grid star
eveniment

PONTA DA CARTILE PE FATA – Iata cifrele dezastrului: “30 de miliarde de euro datorie in plus intr-un an”

Fostul premier Victor Ponta (foto) trage un semnal de alarma si avertizeaza ca datoria publica a Romaniei a crescut cu 30 de miliarde de euro in plus intr-un an. Adica aproape 2.000 euro pentru fiecare roman.
Ponta aminteste intr-o postare pe pagina sa de Facebook , de joi, 3 iunie 2021, ca in perioada mandatului sau (2012-2015), cu salariile si pensiile reintregite, cu datoria facuta de Traian Basescu la FMI platita, cu TVA, CAS si impozite pe dividende si pe microintreprinderi scazute, cu toate cofinantarile la proiecte europene achitate, a marit datoria publica cu doar 0.8 % din PIB. In timp ce actualii guvernanti au majorat-o cu 25%. Iar dovada sunt statisticile prezentate de fostul premier.

Iata postarea lui Victor Ponta

30 de miliarde de EURO datorie in plus intr-un an / aproape 2.000 euro pentru fiecare roman care traieste in Romania .
Pe Ceausescu l-au impuscat ca nu facea datorii - pe cei de acum ii premiem!

Zic si eu - sa ramana spus ( stiu ca nu intereseaza pe nimeni dintre cei care au putere de decizie - nici pe votantii acestora)
PS - doar pentru 'amicii' mei care nu ma contrazic cand spun ca ceva e rau , dar vin cu 'lasa Ponta - pe vremea ta cum era' am atasat datele din 2012 ( 37% din PIB datorie ) si 2015 ( 37,8% din PIB datorie) ( vezi facsimil).
Pe intelesul tuturor - in 4 ani ( 2012-2015) cu salariile si pensiile reintregite , cu datoria facuta de Basescu la FMI platita, cu TVA , CAS si impozite pe dividende si pe microintreprinderi scazute, cu toate cofinantarile la proiecte europene platite - am marit datoria publica cu 0.8 % din PIB ! Acum au marit-o cu 25% fara nimic in buzunarul oamenilor!”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani