Grid star
eveniment

PONTA STRICA LUCRATURA LUI ORBAN – Pro Romania a depus proiectul pentru incetarea starii de alerta: „Tinem cu Romania”

Parlamentul are ocazia istorica de a-i elibera pe romani din restrictiile impuse de guvernul Ludovic Orban sub pretextul starii de alerta a carei instituire a fost justificata de Guvern pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Legislativul ar putea adopta joi, 18 iunie 2020, o hotarare prin care sa puna capat starii de alerta instituite de guvernul PNL. Initiativa ii apartine partidului Pro Romania, condus de fostul premier Victor Ponta (foto).

Motivul este unul simplu: pana la data de 16 iunie 2020, Executivul nu a catadicsit sa-i solicite Parlamentului incuviintarea prelungirii starii de alerta, dupa cum a procedat cand a fost vorba despre instituirea ei. Pe cale de consecinta, Parlamentului nu-i va ramane decat sa constate incetarea de drept a starii de alerta si a tuturor restrictiilor presupuse de aceasta.

De asemenea, Guvernul va fi obligat sa ii prezinte Parlamentului un raport complet privind evolutia coronavirusului in Romania, masurile de prevenire si combatere adoptate de Executiv, precum si demersurile intreprinse de Palatul Victoria pentru protejarea economiei.

Iata mesajul lui Ponta de pe Facebook:

Grupul ProRomania a propus pentru sedinta de maine a Parlamentului adoptarea unei Hotarari care sa constate incetarea de drept a Starii de Alerta / urmeaza ca Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului sa dispuna!

Noi suntem ProRomania - si tinem doar cu Romania!”

Redam proiectul de hotarare (vezi facsimil):

Avand in vedere starea de alerta instituita pe intreg teritoriul Romaniei prin Hotararea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la data de 18 mai 2020,

Luand in considerare incuviintarea masurii de instituire a starii de alerta prin Hotararea nr. 5/2020 a Parlamentului Romaniei,

Constatand implinirea, la 16 iunie 2020, a termenului de 30 de zile pentru care a fost instituita si incuviintata starea de alerta,

Luand act de faptul ca pana la data de 16 iunie 2020 Guvernul nu a solicitat incuviintarea prelungirii starii de alerta,

Parlamentul Romaniei adopta prezenta hotarare:

Art. 1 – Ia act de incetarea starii de alerta, astfel cum a fost instituita si incuviintata, potrivit dispozitiilor legale, pe intreg teritoriul Romaniei.

Art. 2 – Constata incetarea de drept a tuturor masurilor care se aplica pe durata starii de alerta pentru prevenirea si combaterea efectelor epidemiei COVID-19.

Art. 3 – Solicita Guvernului sa prezinte Parlamentului, in termen de 30 de zile de la publicarea prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a unui raport complet privind epidemia COVID-19 pe teritoriul Romaniei, masurile de prevenire si combatere a efectelor epidemiei, efectele produse de masurile aplicate, precum si masurile economico-sociale asociate starii de alerta si efectelor epidemiei.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani