Grid star
eveniment

PREGATITI-VA DE FALIMENT – Factura la caldura: se anunta o iarna crunta pentru romani: „Vine cu 300% mai mare decat anul trecut”

Se anunta o iarna crunta pentru romani in ceea ce priveste factura la incalzire, Cu toate ca a fost adoptata Legea consumatorului vulnerabil, lege cu care se mandreste premierul Florin Citu, specialistii in economie anunta ca va fi prapad. Insa "bombardierii", asa cum sunt cunoscuti cei care conduc masini de zeci, sute de mii de euro, dar nu figureaza cu venituri, vor primi ajutor de la stat.

"Urmeaza dezastrul!. Pregatiti-va de faliment!”, scrie pe facebook analistul economic Adrian Caciu.

Potrivit acestuia, oamenii vor plati factura intreaga, iar ulterior vor primi de la primarie un ajutor de incalzire. Dar nu toti. Doar cei cu venituri mici, pe plafoanele stabilite prin Legea consumatorului vulnerabil. Iar pentru restul, care nici pe departe nu au castiguri mari, Dumnezeu cu mila:

"La ce pret vine intreg, nici cei care cat de cat ar avea un venit de 4000 lei/familie nu si-ar permite plata”.

Smecherii fenteaza statul

Adrian Caciu ridica si o alta problema pe care guvernul pare incapabil sa o rezolve. Este arhicunoscut ca sunt persoane care figureaza fara venituri, sau cu venituri minime, insa au masini de zeci de mii de euro. Ei bine, aceasta categorie va primi ajutor de la stat, in timp ce romanii care isi declara veniturile vor suferi.

Iata analiza facuta de Adrian Caciu:

"Urmeaza dezastrul!
Pregatiti-va de faliment!
Subventia pentru gigacalorie a disparut. S-a abrogat OUG 70/2011.
Va fi inlocuita cu un ajutor de incalzire dat individual, un ajutor care va crea mari probleme in implementare, pentru ca va duce inclusiv la batai pe scara blocului.
Niste incompetenti de la guvern au gandit ei o schema care vizeaza aplicarea acestui tip de ajutor taman la un tip de incalzire la care nu poate functiona.
Adica cel de incalzire centralizata. Factura la bloc iti venea diminuata, subventia fiind platita de primarie catre furnizorul de caldura.
Acum va veni integrala, tu vei plati factura intreaga, iar ulterior vei primi de la primarie un ajutor de incalzire. Dar nu toti vor primi. Doar cei cu venituri mici, pe plafoanele stabilite prin Legea consumatorului vulnerabil.

Platiti factura intreaga!

Retineti: intai platesti factura intreaga. O factura care vine cu 300% mai mare decat anul trecut.
Nu stiu cine a validat faptul ca Turcan et Co ar avea neuroni luminati in creier, dar daca tu nu ai bani sa treci strada, cum draq sa platesti factura majorata cu 300%?
Ce inseamna asta?
Ca multe blocuri nu vor putea plati factura.
La ce pret vine intreg, nici cei care cat de cat ar avea un venit de 4000 lei/familie nu si-ar permite plata.
Ce se intampla daca nu se plateste factura?
Ramane tot blocul fara caldura!
Dezastru! In toiul iernii!
Vor muri oameni de frig, se vor imbolnavi copii, batrani, femei!

Guvernul da bani la "bombardieri"

In al doilea rand, sunt multi oameni fara ocupatie, dar cu masini straine de zeci de mii de euro care apar ca fara venituri. Ei vor primi ajutor de incalzire, iar salariatul (ca o fi pe salariul minim sau pe un salariu mai mare - 80% din salariati au sub 3.000 de lei net) care are si un copil si familie va plati pretul intreg, la fel ca bombardierul vecin , dar nu va primi nimic ulterior.
Va fi dezastru!
Este criminal ce va asteapta!”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani