Grid star
eveniment

PREMIERUL, ANUNT DESPRE IMPOZITAREA PROGRESIVA – Nicolae Ciuca afirma ca pentru a se implementa, trebuie determinat venitul global. Conditiile care trebuie indeplinite

Premierul Nicolae Ciuca anunta ca impozitarea progresiva este o solutie care se poate aplica doar atunci cand vom avea toate instrumentele necesare, mai precis digitalizarea la nivelul Ministerului Finantelor pentru determinarea venitului global. Potrivit acestuia, toate aceste cifre inca sunt tinute cu creionul in registre, fiind imposibil sa se aplice in prezent impozitarea progresiva.

Seful Executivului a anuntat ca ordonanta privind reducerile bugetare urmeaza sa fie prezentata saptamana viitoare in coalitie si discutata intr-o sedinta de guvern ulterioara:

"Vom adopta aceasta ordonanta care, inca o data, prevede o randuiala in ceea ce priveste cheltuielile de la buget, si aici ne referim la bunuri si servicii, ne referim la reducerea cheltuielilor pentru achizitia de autovehicule si mobilier si alte cheltuieli care nu fac obiectul. Putem sa functionam si sa administram, in continuare, tara si fara aceste cheltuieli. Si, desigur, acolo unde va fi necesar, de ce spun necesar, pentru ca sunt institutii care deja, prin bugetul anual, au prevazute cifre de scolarizare si acolo nu putem sa stopam incadrarile, dar in institutiile unde nu va fi absolut necesar sa continue ocuparea functiilor si acelea vor fi stopate. Deci, saptamana viitoare!”.

Fara supraimpozitare in mediul privat

Premierul a precizat ca  exclude o supraimpozitare pentru mediul privat, pentru ca acesta masura nu ar fi corecta, in conditiile in care statul incurajeaza mediul privat sa faca investitii si sa se dezvolte:

"Celelalte chestiuni care tin de impozitare, supraimpozitare, sunt, de asemenea, elemente de analiza pe care le asteptam de la Ministerul de Finante. Nu putem sa venim cu astfel de taxe, suntem la mediul privat, discutam cu mediul privat, ii incurajam sa faca investitii, ii incurajam sa se dezvolte. Nu ar fi corect din partea statului sa vina peste noapte cu astfel de masuri. Iar adoptarea la nivelul guvernului a unei astfel de decizii nu poate sa se intample in acest moment, pentru ca trebuie, de asemenea, asigurate conditiile de constitutionalitate si celelalte elemente pe care trebuie sa le avem clar pe masa vizavi de efectele si consecintele acestor masuri”.

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani