Grid star
punguta cu doi bani

Premierul va trebui sa aleaga intre pensie si salariu

Premierul Nicolae Ciuca va trebui sa aleaga intre pensia militara si salariul pe care il incaseaza ca sef al Executivului. Acest lucru se va intampla daca proiectul OUG pentru reducerea cheltuielilor bugetare care prevede, printre altele, si interzicerea cumulului pensiei cu salariu, va fi adoptat.

Interesant este ca premierul va trebui sa semneze actul, si, practic, sa-si taie singur una din cele doua surse de venit.

Potrivit proiectului, beneficiarii dreptului la pensie apartinand atat sistemului public de pensii, cat si sistemelor neintegrate sistemului public care realizeaza venituri salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire, potrivit legii, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, nu pot cumula pensia cu veniturile astfel realizate.

Prevederile nu se aplica persoanelor care ocupa functii didactice de predare din unitatile de invatamant si functii de specialitate medico-sanitara din unitatile sanitare. Prevederile se aplica insa si beneficiarilor de pensii de serviciu si pensii militare stabilite prin legi speciale (click aici pentru a citi mai multe).

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani