Grid star
eveniment

PRESEDINTELE UCRAINEI, ANUNT DE ULTIMA ORA – Informatii de pe front. Zelensky: „Vom fi liberi”

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anuntat vineri, 18 martie 2022, ca Ucraina inca detine controlul asupra zonelor-cheie ale tarii si rezista invaziei rusilor.
"Vom fi liberi!”, a spus presedintele ucrainean intr-un mesaj pe Telegram.

Fortele ucrainene au raspuns fiecarui atac din partea unitatilor ruse, a spus Zelenski, potrivit digi 24. Presedintele Ucrainei a dat asigurari ca orase precum Mariupol in sud, Harkov in est si Cernihiv in nord, asediate de trupele ruse, nu vor fi abandonate la greu.

Ucrainenii se intorc acasa sa lupte

Potrivit Serviciului de Stat al Granicerilor din Ucraina, peste 320.000 de cetateni ucraineni s-au intors acasa pentru a ajuta tara sa lupte de cand Rusia a inceput invazia, relateaza CNN. Cei mai multi dintre ei sunt barbati.
"Baietii nostri nu renunta, asa ca trebuie sa ajutam, trebuie sa luptam pentru tara noastra. Ucraina trebuie sa fie libera, ca toti oamenii”, a transmis Serviciul de Stat al Granicerilor, intr-un mesaj pe Twitter.

SUA avertizeaza China

Statele Unite au avertizat China ca se va expune la represalii in cazul in care sprijina invazia ruseasca in Ucraina. Avertismentul a fost lansat, potrivit digi 24, cu cateva ore inainte de discutia programata a presedintelui Joe Biden cu Xi Jinping.

"Suntem ingrijorati de faptul ca ei intentioneaza sa asiste direct Rusia cu echipament militar care ar fi folosit in Ucraina. Presedintele Biden va vorbi cu presedintele Xi si ii va spune clar ca China va fi responsabila pentru orice act care vizeaza sprijinirea agresiunii ruse si ca nu vom ezita sa ii impunem costuri”, a declarat seful diplomatiei americane, Antony Blinken.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani