Grid star
criptomonede

PRETUL BITCOIN S-AR PUTEA DUBLA PANA LA FINALUL ANULUI – Este predictia analistului anonim „Plan B”, cel care a anticipat cu o precizie uluitoare noul maxim al BTC din octombrie

Pretul Bitcoin ar putea creste cu 60% in urmatoarele 30 de zile pentru a se apropia de pragul de 100.000 de dolari la finalul lunii noiembrie, arata un nou tweet al lui „Plan B”, unul dintre cei mai misteriosi si mai populari analisti anonimi din comunitatea cripto. Plan B a anticipat perfect revenirea pretului Bitcoin dupa prabusirea din mai 2021, dar si pretul la finalul lunii septembrie, fiind extrem de precis si in ce priveste cursul dolar – Bitcoin in octombrie.

Analistul olandez anonim numit PlanB, a devenit renumit pentru acuratetea „uimitoare” a modelului sau Stock-to-Flow (S2F), care se bazeaza pe deficitul incorporat al Bitcoin.

Modelul S2F este o ecuatie care imparte oferta curenta a unui activ criptografic (stoc) la productia sa anuala (flux), care in cazul bitcoin se injumatateste la fiecare patru ani (proces numit halving). Aceste cicluri de patru ani vin cu raliuri si corectii ale preturilor, aflate insa pe un trend de crestere pe termen lung, cu noi varfuri inregistrate la 12 pana la 18 luni dupa fiecare eveniment „halving” din reteaua Bitcoin - actualizarea retelei care inregistreaza toate tranzactiile cu bitcoin. Mai precis se injumatateste rasplata in Bitcoin pe care o primesc minerii pentru a rezolva ecuatii matematice complexe necesare validarii tranzactiilor cu Bitcoin. Automat, acest lucru duce la scaderea productiei, deci a ofertei de Bitcoin in retea.

Astfel, modelul lui PlanB prevede ca Bitcoin va atinge un nivel de pret de sase cifre pana la sfarsitul anului, cea mai optimista predictie fiind de 288.000 dolari in urmatoarele 60 de zile, potrivit cryptopotato.com.

Cel mai rau scenariu” pentru Bitcoin prevede un pret de 135.000 dolari la finalul lui 2021

Scenariul sau cel mai rau, care nu se bazeaza pe modelul S2F, este mai modest. Tinta pentru decembrie este de 135.000 de dolari in timp ce cea din noiembrie este la 98.000 de dolari pentru un Bitcoin.

Analistul „Plan B” a prognozat la 20 iunie, cand Bitcoin se tranzactiona cu 34.000 de dolari, ca BTC va creste cu 13.000 de dolari pana la sfarsitul lunii august. La 31 august, pretul bitcoin s-a inchis la 47.156 dolari – ceea ce indica o precizie uluitoare a predictiei, cu care putini analisti se pot lauda.

Potrivit „scenariului cel mai rau” prognozat in septembrie de PlanB, Bitcoin va reveni la maximul sau istoric de 64.000 de dolari pana in octombrie, ceea ce s-a si intamplat cu o acuratete uluitoare. Mai mult decat atat, el a anticipat si usoara cadere a pretului dupa noul maxim istoric din octombrie 2021 – care s-a si adeverit. Astfel, la sfarsitul lunii octombrie, BTC a inchis la putin peste 61.000 dolari, in timp ce predictia PlanB era de 63.000 dolari. Ca atare, el a recunoscut o „eroare de rotunjire” de 3%, dar a adaugat ca este „suficient de aproape pentru mine”.

Bitcoin, care va creste vertiginos la 100.000 de dolari pana la sfarsitul anului, pare a fi credinta predominanta in randul multor analisti si insideri din piata criptomonelor si chiar printre critici anteriori, cum ar fi Wolf of Wall Street – Jordan Belfort. El s-a alaturat in acest sens CEO-ului Chainalysis, Adam Back si lui Anthony Scaramucci, pentru a prognoza o astfel de linie de pret pana in decembrie 2021.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani