Grid star
eveniment

PRETURI MICI PE LITORALUL ROMANESC – Pana cand tine oferta. Tarifele sunt reduse cu pana la 70%

Mai sunt cateva zile in care turistii care aleg litoralul romanesc au parte de preturi mici. Este vorba despre programul "Litoralul pentru toti”, care se incheie la sfarsitul acestei saptamani. Mai exact, in 19 iunie.

Insa pana atunci, preturile sunt cu pana la 70% mai mici decat cele din varf de sezon. Potrivit Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), pana pe data de 19 iunie romanii pot petrece un sejur pe litoralul romanesc in extra-sezon, cu tarife pornind de la 34 de lei pe noapte de persoana. Cel mai ieftin pachet pentru o noapte de cazare fara mic dejun incepe de la 34 de lei de persoana, la un hotel de 3 stele pentru un sejur de minimum 5 nopti de cazare. Pentru cei care prefera cazare cu servicii de masa all-inclusive, tarifele incep de la 160 lei/noapte/persoana la un hotel de 3 stele pentru minimum 3 nopti de cazare.

Plata cu vouchere de vacanta

La fel ca in anii precedenti, pachetele turistice pot fi achitate si cu vouchere de vacanta. Acestea pot fi acordate si angajatilor din privat care au un contract individual de munca, iar valoarea maxima poate ajunge la 13.800 de lei, echivalentul a 6 salarii minim brute garantate pe tara. Printre avantajele angajatorilor care acorda vouchere de vacanta se numara 100% deductibilitate fiscala in limita a 13.800 lei/angajat/an fiscal si scutirea de contributia asiguratorie pentru munca, in valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului. De asemenea, potrivit ministerului Turismului, sunt scutite de la plata contributiilor sociale datorate de angajat.
Voucherele de vacanta primite de salariati pot fi folosite pentru achizitionarea serviciilor de cazare, iar in pachetele turistice care includ obligatoriu cazare pot fi adaugate si alte servicii precum masa, transport sau tratament balnear. Legislatia in vigoare privind acordarea acestora este: OUG nr. 8/2009, cu modificarile si completarile ulterioare.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani