Grid star
eveniment

PRIMUL PAS CATRE INCHIDEREA TOTALA – Este oficial: Primaria Sectorului 5 a decis ca hypermarketurile, mall-urile, terasele, service-urile auto si spalatoriile vor fi deschide de luni pana vineri intre 7 si 19.00. In weekend, programul este de la 7 la 15.0

Este oficial! Sectorul 5 va functiona pe alt program pentru a preveni carantinarea totala a Capitalei. Primaria Sectorului 5 a anuntat ca in urma intalnirilor avute de edilul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone cu premierul Florin Citu si cu ceilalti edili de sector din Capitala s-a luat decizia de a se introduce o serie de masuri restrictive pe raza sectoruluo, astfel incat sa fie limitata raspundirea covid-19.

Spatiile comerciale, transformate in conserve

Ca atare, au luat o masura cum nu se poate mai buna! Practic, pentru a limita raspandirea virusului, administratia Sectorului 5 a luat decizia de a-i ingramadi pe locuitorii acestui sector in acelasi interval orar in magazine si piete.

Au redus programul magazinelor, mall-urilor, al teraselor dar si a service-urilor auto si spalatoriilor atat in timpul saptamanii, cat si in weekend. Masurile, conform dispozitiilor Primariei Sectorului 5 vor fi aplicabile din 25 martie 2021 si pana in 11 aprilie 2021.

Conform Dispozitiei privind stabilirea unor masuri de prevenire si combatere a imbolnavirilor cu covid-19 pe raza Sectorului 5, care a ajuns la o incidenta de 6,37 de cazuri la mia de locuitori, mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spalatoriile etc. vor fi deschise de luni pana vineri intre orele 07.00 – 19.00, iar in weekend intre orele 07.00 – 15.00.

Iata anuntul Primariei Sectorului 5:

In urma intalnirii pe care Primarul Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone a avut-o in cursul acestei saptamani cu Premierul Romaniei, Florin Citu si cu ceilalti primari de sectoare si in urma apelului facut astazi, 24 martie 2021, de presedintele Klaus Iohannis catre autoritatile locale pentru a veni cu restrictii suplimentare, edilul Sectorului 5 a dispus mai multe masuri, pentru a limita raspandirea COVID-19 si pentru preveni o carantinare totala a Capitalei.

Potrivit celor mai recente informatii venite de la Grupul de Comunicare Strategica, in Bucuresti, rata de incidenta inregistrata la 14 zile a ajuns la 6,37 cazuri la mia de locuitori. Pentru a proteja sanatatea cetatenilor din Sectorul 5 si nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca incepand de maine, 25 martie 2021 si pana in 11 aprilie 2021 sa se reduca programul agentilor economici de pe raza sectorului, dupa cum urmeaza:

- LUNI – VINERI - mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spalatoriile etc. vor fi deschise intre orele 07.00 – 19.00

- SAMBATA – DUMINIA - mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spalatoriile etc. vor fi deschise intre orele 07.00 – 15.00.

Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor functiona dupa programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea in continuare program 24 din 24.

Programul pietelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica dupa cum urmeaza:

- LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00

- SAMBATA – DUMINICA – 07.00 – 15.00

Locurile de joaca vor ramane deschise zilnic pana la ora 19.00.

In privinta cursurilor scolare, Primaria Sectorului 5 va asigura in continuare produsele necesare pentru limitarea raspandirii COVID-19, si anume: masti de protectie pentru elevi si profesori si dezinfectanti. Primaria nu poate dispune suspendarea cursurilor, acest lucru intrand in atributiile Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti.

Politia Locala a Sectorului 5 va efectua verificari pe raza sectorului pentru a se asigura ca agentii economici respecta masurile incluse in dispozitia emisa de Primarul Sectorului 5. Cei care nu vor duce la indeplinire normele impuse prin aceasta dispozitie vor avea autorizatie de functionare suspendata si vor fi sanctionati conform legii.

„Nu ne dorim carantinarea totala a Capitalei. Este important sa incercam pe cat posibil limitarea raspandirii virusului, fara a afecta prea mult viata de zi cu zi. Fac apel la toti cetatenii Sectorului 5 pentru a da dovada de spirit civic. Sa respectam aceste masuri, pentru ca, doar in acest fel, numarul de imbolnaviri va scadea, iar autoritatile centrale nu vor fi nevoite sa impuna o carantina totala in ceea ce priveste Bucurestiul.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone (foto).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani