Grid star
eveniment

PROBLEME PENTRU PREMIERUL CIUCA – Trei zile de proteste in Capitala pentru pastrarea locurilor de munca

Se anunta zile de foc pentru premierul Nicolae Ciuca (foto). Toate sindicatele din industria aluminiului vor protesta timp de trei zile, in perioada 14-17 februarie 2022, principala revendicare fiind reglementarea pretului la energie, anunta Cartel Alfa.


Economia Romaniei va intra in colaps total, daca nu se va reglementa pretul la energie, arata sindicalistii. Acestia reclama ca la Alro au fost inchise deja doua Hale de Electroliza, si se va continua cu oprirea alteia, ceea ce reprezinta inchiderea a 60% din capacitatea de productie, din cinci hale ramanand functionale doar doua. Se trage si un semnal de alarma: urmeaza ca sute de angajati sa fie trimisi in somaj tehnic si mii de angajati ce depind direct sau indirect de Alro ar putea sa ramana fara locuri de munca, daca lucrurile nu se vor rezolva.

Iata anuntul sindicatelor:

“Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Alroproduct, Sindicatul UPS, afiliate la Federatia Nationala Sindicala Solidaritatea Metal, impreuna cu Sindicatul Aluministul, afiliat la Federatia Metarom, si Sindicatul Prelucrarea Aluminiului, Sindicatul Alum Tulcea, afiliate la Federatia Sindicatelor din Metalurgia Neferoasa comunica urmatoarele:
 
In perioada 14.02-17.02.2022 intre orele 11:00-13:00 vor avea loc la Bucuresti in fata GUVERNULUI ROMANIEI, mitinguri de protest. 

Motivele acestor manifestatii sunt urmatoarele:

-Reglementarea pietei de energie, limitarea preturilor aplicate la energie si gaz la valoarea celor din decembrie 2020, pentru cel putin un an. (legea prevede posibilitatea prelungirii pana la 3 ani);
-Instituirea unei diferente de tratament intre clientii non-casnici care nu au beneficiat de ajutor de stat, legiferat prin OUG 81/2019, respectiv cei care au beneficiat de prevederile acestui act normativ, in sensul ca cei din urma nu vor beneficia de plafonarea pretului energiei electrice, nu este bazata pe un criteriu obiectiv.

Tratament discriminatoriu

Astfel, aceasta diferentiere este DISCRIMINATORIE pentru ca nu a fost vorba despre ajutor de stat, ci returnarea sumelor de bani pe care societatile le-au achitat ca urmare a platilor efectuate pentru emisii de CO2, incluse in pretul energiei);
-Eliminarea exceptarii beneficiarilor OUG 81/2019 de la plafonarea pretului energiei electrice, potrivit OUG 118/2021, astfel cum a fost modificata prin OUG 3/2022 si plafonarea pretului la maxim 750lei/Mwh.

Sute de angajati, sub amenintarea somajului tehnic

-La Alro au fost inchise deja 2 Hale de Electroliza, respectiv Hala 8 si Hala 9, iar incepand cu data de 9 februarie 2022 se va continua cu oprirea Halei 7 de Electroliza, fapt ce reprezinta inchiderea a 60% din capacitatea de productie. (din 5 hale ramanand functionale doar 2). Urmeaza ca sute de angajati sa fie trimisi in somaj tehnic si mii de angajati ce depind direct sau indirect de Alro sa ramana fara locuri de munca.
  
ATENTIE GUVERN!! Economia Romaniei va intra in colaps total!!. Fara industrie populatia tarii va fi paralizata/distrusa, iar vina va va apartine in totalitate!!. TREZITI-VA LA REALITATE, DEJA ESTE PREA TARZIU!!!. La mitingurile organizate pentru datele de 14,15,16 si 17.02.2022, vor participa si alte sindicate din Slatina si din tara”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani