Grid star
eveniment

PROGRAMUL "CARDUL”, IN DEZBATERE PUBLICA – Se acorda sprijin pentru familiile numeroase. Iata in ce consta ajutorul de stat (Document)

Ministerul Familiei condus de Gabriela Firea (foto) a pus in dezbatere publica proiectul privind aprobarea programului „Cardul”. Scopul programului il reprezinta sprijinirea familiilor numeroase pentru a beneficia de diverse reduceri.

Potrivit proiectului, familie numeroasa inseamna familia cu cel putin 3 copii aflati in intretinere. Daca initiativa va fi adoptata, incepand din 2023 se vor emite anual maxim 226.400 de carduri destinate familiilor numeroase. Beneficiarii vor primi reduceri in diverse domenii, cum ar fi:

-cultura:

-educatie:

-sport:

-recreere:

-sanatate:

-alimentatie:

-transport:

-imbracaminte si incaltaminte;

-papetarie;

-produse de igiena.

Cardurile sunt instrumente nefinanciare si sunt achizitionate de catre Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, prin finantare de la bugetul de stat, in limita fondurilor aprobate anual. Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse suporta costurile pentru emiterea si transmiterea cardurilor, care vor contine toate beneficiile acordate.

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani