Grid star
eveniment

PROIECT DE LEGE PENTRU MODIFICAREA CODULUI MUNCII – Siguranta copiilor. Se cere in Senat ca reprezentatul familiei monoparentale sa nu poata fi obligat sa presteze munca de noapte (Document)

Proiect de lege in Senat care vizeaza modificarea Codului Muncii. Concret, initiativa legislativa prevede ca reprezentatul familiei monoparentale sa nu poata fi obligat sa presteze munca de noapte.

Potrivit expunerii de motive, familiile monoparentale sunt compuse dintr-un singur adult care isi asuma responsabilitatea de a creste si ingriji copiii. In aceste familii, adesea parintele se confrunta cu provocari financiare si logistice in incercarea de a-si indeplini rolul de parinte si de a-i asigura traiul zilnic. Cu toate acestea, luarea unui loc de munca care presupune ture de noapte poate fi un dezavaniaj pentru parinte si copii.

Explicatiile initiatorilor

Initiatorii arata ca exista o serie de motive pentru care un parinte dintr-o familie monoparentala nu ar trebui sa fie obligat sa lucreze in ture de noapte. Printre acestea se numara:

-Siguranta copilului pe timp de noapte, care ramane fi in grija unei persoane, fie singur in casa;

-Posibilitatea ca parintele sa nu poata acorda copiilor suficienta atentie si ingrijire in timpul zilei, din cauza oboselii acumulate in urma turelor de noapte;

-Dificultatea de a imbina programul de lucru cu obligatiile familiale, cum ar fi ingrijirea copiilor sau participarea la activitati scolare si sociale;

-Impactul asupra relatiei parinte-copil, care poate fi afectata de faptul ca parintele nu este disponibil sau nu poate participa la activitatile copilului in mod regulat.

Motiv pentru care se doreste ca pe langa femeile gravide, lauze si cele care alapteaza, si reprezentantul familiei monoparentale sa nu fie obligat sa munceasca noaptea.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani