Grid star
eveniment

PROPUNERILE MINISTERULUI SANATATII: FARA MASCA IN SPATIILE DESCHISE, FARA CERTIFICAT VERDE LA MALL – Alexandru Rafila, despre evenimentele private. Cum s-ar putea desfasura

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila (foto), propune ca masca sa nu mai fie obligatorie in spatiile deschise, iar oamenii sa poata merge la restaurant sau la mall fara certificat COVID. De asemenea, vor putea fi organizate din nou evenimente private daca aceste lucruri vor fi acceptate la nivelul Executivului.

Trendul in ceea ce priveste incidenta cazurilor COVID este descrescator, motiv pentru care au fost propuse mai multe masuri de relaxare care urmeaza sa fie discutate in Guvern. Alexandru Rafila a precizat ca ministerul Sanatatii a propus accesul fara certificat electronic COVID in centrele comerciale, institutiile publice, hoteluri, pensiuni si restaurante. De asemenea, cresterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maxima a spatiului, fara restrictii de interval orar pentru mai multe activitati. S-a mai propus si organizarea de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane. Ramane insa obligatorie masca la interior.

Iata declaratiile facute de Alexandru Rafila:

"Este vorba despre accesul fara certificat electronic COVID in centrele comerciale, institutiile publice, hoteluri, pensiuni si restaurante. De asemenea, cresterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maxima a spatiului, fara restrictii de interval orar - asta cred ca e un lucru asteptat de multa lume - pentru competitii sportive, activitatile din cadrul cinematografelor, institutiilor de spectacole, concertele in aer liber, conferinte, workshopuri, sali de sport si piscine”, a spus Rafila.

Se permite organizarea de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane. Masca in mod evident nu se va mai utiliza in mediul exterior, insa purtarea mastii ramane obligatorie in spatiile publice inchise si este recomandata in spatiile deschise aglomerate”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani