Grid star
eveniment

Protest pentru eliminarea e-TVA. Patronatul Antreprenorilor Contabili din Romania, la usa lui Bolos: “Fara haos in legislatia fiscala!”

Patronatul Antreprenorilor Contabili din Romania (PACR) protesteaza luni, 8 iulie 2024, pentru eliminarea e-TVA, prin care se introduce introduce sistemul de utilizare a decontului precompletat (click aici pentru a citi). Marsul se desfasoara pe traseul  Piata Victoriei – ANAF-Ministerul de Finante condus de Marcel Bolos.

PACR arata ca intr-o tara in care mediul de afaceri ar trebui sa fie sustinut si incurajat, suntem martorii unei realitati alarmante: lipsa de transparenta si comunicarea deficitara a institutiilor statului, “care par sa adopte masuri pe furis, noaptea, fara consultare si fara a tine cont de impactul devastator pe care il au asupra contribuabililor si a afacerilor”. 
Astfel, se cere eliminarea e-TVA, masura considerata aberanta de catre protestatari. 

Prezentam comunicatul PACR:

“Intr-o tara in care mediul de afaceri ar trebui sa fie sustinut si incurajat, suntem martorii unei realitati alarmante: lipsa de transparenta si comunicarea deficitara a institutiilor statului, care par sa adopte masuri pe furis, noaptea, fara consultare si fara a tine cont de impactul devastator pe care il au asupra contribuabililor si a afacerilor. Acesta este contextul in care ne aflam astazi, un context in care haosul legislativ si teroarea fiscala devin norma.
Recenta publicare a OUG 69/2024 si OUG 70/2024 fara nicio consultare publica si aprobarea acestora in doar doua zile reprezinta doar varful aisbergului. Aceste ordonante, care includ masuri precum e-TVA si e-Factura, nu sunt doar exemple de digitalizare prost implementata, ci si manifestari ale unui sistem care ignora complet principiile democratiei si ale dialogului social. Este revoltator cum se poate modifica o lege organica printr-un OUG, fara consultare, fara transparenta si fara respect pentru cei afectati direct de aceste schimbari.
Este momentul sa spunem stop acestor abuzuri, luni, 08 iulie, de la 08:30, in cadrul protestului ‘Fara haos in legislatia fiscala’. 
Obiectivele noastre prin acest protest sunt clare:
-Eliminarea E-TVA: Aceasta masura aberanta trebuie sa fie eliminata complet.
-Stoparea dictaturii fiscale: Nu mai acceptam ordonante de urgenta emise fara consultare.
-Promovarea dialogului constructiv: Vrem sa fim implicati activ in deciziile care ne afecteaza direct.
Cum putem indeplini aceste obiective?
Distribuiti si semnati petitia noastra!
Promovati participarea la protestul din 8 iulie, ora 8:30, Piata Victoriei – ANAF – MFP”. 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani