Grid star
eveniment

PSD PREZINTA DOVEZILE DE FRAUDA – Dezvaluirile lui Sorin Grindeanu

Prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu (foto) face noi dezvaluiri despre fraudarea alegerilor locale desfasurate duminica, 27 septembrie 2020.

Intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri, 30 septembrie 2020, Sorin Grindeanu a prezentat trei exemple concrete in care alegerile au fost fraudate. Precizand, totodata, ca exista o multitudine de astfel de dovezi.

In primul caz, diferenta intre numarul de voturi inregistrate pe Procesele – Verbale ale membrilor in sectia de votare si cele inregistrate la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP). In acest caz, un exemplu oferit de Sorin Grindeanu este cel in care Nicusor Dan figura intr-o sectie cu 126 de voturi pe procesul – verbal, cu semnatura tuturor reprezentantilor partidelor, iar pe procesul – verbal inregistrat la AEP, avea 326 de voturi. Deci cu 200 de voturi mai mult.

Al doilea caz la care face referire prim-vicepresedintele PSD are legatura cu diferenta intre numarul persoanelor care s-au prezentat la vot si au votat, si numarul persoanelor identificate cu buletinul si semnatura pe listele electorale. Grindeanu a dat exemplul unei sectii in care erau inregistrate 817 persoane, si identificate 807.

Al treilea caz, si poate cel mai grav in opinia lui Sorin Grindeanu, este cel in care intr-o sectie au fost descoperite procese – verbale cu stersaturi, cu modificari, cu adaugiri si scrise cu carioca.

Renumararea voturilor inclusiv la Primaria Capitalei

In consecinta, Grindeanu a anuntat ca reprezentantii PSD au depus o solicitare pentru renumararea voturilor, atat pentru Primaria Generala, cat si pentru fiecare sector in parte. Prim-vicepresedintele PSD, subliniaza ca acest lucru “este un semn de sanatate si un lucru benefic pentru actul democratic din Romania". "Demersul nostru vine in ajutorul actului democratic, pentru a inlatura unele suspiciuni. Nu intelegem de ce unii reprezentanti nu vor sa se intample acest lucru”, a explicat Sorin Grindeanu.

Iata declaratiile prim-vicepresedintelui PSD, Sorin Grindeanu:

Este clar ca in acest moment Guvernul a scapat pandemia de sub control. Astazi s-a depasit pragul psihologic de 2.000 de cazuri. In consecinta, avem un record de pacienti internati la terapie intensiva. Ati vazut pe cineva astazi, din guvern care sa fie preocupat? Sa ia vreo masura? L-ati vazut pe Orban sau pe Tataru sa anunte sau sa ia vreo masura? De o luna de zile, Romania nu mai este guvernata. Doar alegeri. Sanatatea oamenilor nu mai conteaza si astazi Romania, inregistreaza un nou record de cazuri. Ce face Orban? Reglari de conturi in PNL. Iar o sa treaca sau o sa iasa diseara domnul presedinte Iohannis sa le spuna romanilor ca ei sunt de vina pentru raspandirea virusului sau asa cum ne-a obisnuit de vina este PSD-ul.

De altfel, de cand au venit la guvernare, au fost preocupati numai de alegeri, insa organizarea acestor alegeri arata un dezastru. Si asta din moment ce candidati de la toate partidele au reclamat fraude masive si grosolane. La Bucuresti, chiar candidatul lor la Primaria Generala, a spus ca procesul electoral a fost fraudat. Candidatul lor la sectorul 5, la fel. A cerut chiar renumararea voturilor.

Cand PSD a demonstrat ca s-a furat masiv in sectiile de votare, au navalit isteric in Biroul Electoral de Sector si au facut presiuni ca voturile sa nu fie renumarate. Am vazut aseara cu totii imagini cu domnul Dan Barna, in Biroul Electoral de Sector, facand aceste lucruri. El, neavand nicio calitate. De ce nu vor renumararea? Pentru ca s-ar descoperi furtul de proportii facut in sectiile de votare. Daca te stii corect, de ce vrei sa ascunzi? Este ca in povestea aia cu hotul striga hotii!

Va rog sa imi dati voie sa va prezint cateva cazuri concrete, pe care noi le-am descoperit si am sa va dau doar trei cazuri acum. Sunt foarte multe cazuri descoperite.

Primul caz: diferenta intre numarul de voturi inregistrate pe Procesele – Verbale ale membrilor in sectia de votare si cele inregistrate la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP). Vorbesc despre domnul candidat Nicusor Dan, in sectia de votare nr. 1. Repet, sectia nr. 1, deci la primul PV pe care l-am verificat. In sectia de votare, cu semnatura tuturor reprezentantilor, domnul Nicusor Dan, are 126 de voturi. Inregistrat la AEP sunt 326. Cu 200 mai mult. La sectia nr. 1. Repet!

Al doilea caz pe care vreau sa vi-l prezint: diferente intre numarul persoanelor care s-au prezentat la vot si au votat, si numarul persoanelor identificate cu buletinul si semnatura pe listele electorale. De exemplu, la sectia 165: 817, iar dupa aceea identificate 807 persoane.

Al treilea exemplu: la sectia nr. 209 si aici lucrurile sunt si mai grave. Avem Procese - Verbale cu stersaturi, cu modificari, cu adaugiri, scrise cu carioca.

Am dat aceste trei exemple (sunt foarte multe), chiar dimineata a venit doamna Gabriela Firea, insotita de reprezentanti AEP, cu un dosar intreg. Noi, am cerut renumararea voturilor dintr-un motiv simplu: pentru a inlatura suspiciunile care au aparut, atat pe sectoare, ca vorbim de sectorul 1, ca vorbim de sectorul 2 si toate celelalte sectoare, respectiv pentru Primaria Generala. Singura modalitate prin care putem inlatura aceste suspiciuni este cea ceruta de noi, cea de renumarare. De altfel, a fost depusa aceasta solicitare de catre reprezentantii nostri.

Este un semn de sanatate si un lucru benefic pentru actul democratic din Romania. Demersul nostru vine in ajutorul actului democratic, pentru a inlatura unele suspiciuni. Nu intelegem de ce unii reprezentanti nu vor sa se intample acest lucru".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani