Grid star
eveniment

PUTIN AR INTENTIONA SA INCHEIE RAZBOIUL PE 9 MAI – Papa Francisc: "Viktor Orban mi-a spus ca rusii au un plan”

Presedintele rus Vladimir Putin ar intentiona sa puna capat invaziei din Ucraina pe 9 mai, Ziua Victoriei Rusiei. Declaratia a fost facuta de Papa Francisc, care a relatat o discutie pe care a avut-o cu premierul Ungariei.


Suvernaul Pontif a declarat ca premierul Viktor Orban i-a spus, atunci cand s-au intalnit la sfarsitul lunii aprilie, ca presedintele rus Vladimir Putin intentioneaza sa puna capat invaziei din Ucraina pe 9 mai, Ziua Victoriei Rusiei.

Papa a facut declaratiile, potrivit digi 24, pentru ziarul italian Corriere della Sera, intr-un interviu publicat marti, potrivit CNN.

“Orban, cand l-am intalnit, mi-a spus ca rusii au un plan, ca totul se va termina pe 9 mai. Asta ar explica si viteza escaladarii din aceste zile. Pentru ca acum nu este doar Donbasul, este Crimeea, este Odesa, sunt porturile de la Marea Neagra din Ucraina, este totul. Nu exista suficienta vointa pentru pace. Sunt pesimist, dar trebuie sa facem orice gest posibil pentru a opri razboiul”, a mai declarat Suveranul Pontif.

Vrea sa se intalneasca cu Putin

Papa Francisc a repetat declaratiile anterioare ca este gata sa calatoreasca la Moscova pentru a se intalni cu Putin si a comparat razboiul din Ucraina cu genocidul din Rwanda.
"Nu am primit inca un raspuns si inca insistam, chiar daca ma tem ca Putin nu poate si nu vrea sa aiba aceasta intalnire chiar acum. Dar atata brutalitate cum sa nu o opresti? Acum douazeci si cinci de ani am trait acelasi lucru cu Rwanda”, a declarat papa Francisc.
Papa a spus ca nu va calatori deocamdata la Kiev, trimitand in schimb un reprezentant.
"Mai intai trebuie sa merg la Moscova, mai intai trebuie sa ma intalnesc cu Putin. Dar si eu sunt preot, ce pot sa fac? Voi face tot ce pot. Daca Putin ar deschide usa”, a spus el.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani