Grid star
eveniment

RAMURILE INDUSTRIEI IN CARE SE FAC BANI – INS a facut publice cele mai noi date (Document)

In martie 2023, productia industriala a crescut fata de februarie 2023 atat ca serie bruta (+13,1%), cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate (+0,2%). Potrivit Institului National de Statisica (INS), fata de martie 2022, productia industriala a scazut cu 2,0% ca serie bruta si cu 3,4% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In perioada ianuarie-martie 2023, comparativ cu perioada similara din 2022, productia industriala a fost mai mica atat ca serie bruta (-3,8%), cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate (-4,6%).

Cresteri

In martie 2023, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 13,1%, datorita cresterilor:

-Industriei prelucratoare (+15,7%);

-industriei extractive (+12,9%).

Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 2,8%. Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mare fata de luna precedenta cu 0,2%, ca efect al cresterilor industriei extractive (+1,2%) si industriei prelucratoare (+1,1%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 4,1%.

Scaderi

Fata de luna corespunzatoare din 2022, productia industriala (serie bruta) s-a micsorat cu 2,0%, ca urmare a scaderii inregistrate:

-productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-15,7%).

Industria extractiva a crescut cu 2,6%, in timp ce industria prelucratoare a ramas la acelasi nivel . Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mica cu 3,4%, din cauza scaderilor productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-15,0%) si industriei prelucratoare (-1,6%). Industria extractiva a crescut cu 2,5%.

Date statistice

In perioada ianuarie-martie 2023, comparativ cu perioada similara din 2022, productia industriala (serie bruta) s-a micsorat cu 3,8%, ca efect al scaderilor productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-13,5%) si industriei prelucratoare (-2,3%).

Industria extractiva a crescut cu 1,7%. Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a fost mai mica cu 4,6%, ca urmare a scaderilor inregistrate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-13,0%) si industria prelucratoare (-3,5%). Industria extractiva a crescut cu 1,8%.

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani