Grid star
eveniment

RAPORT DESPRE ECONOMIE – Iata ce se intampla in afacerile din comert (Document)

In luna februarie 2023 volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut fata de luna ianuarie 2023, atat ca serie bruta cu 2,0%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,6%.

Potrivit Institului National de Statistica, fata de februarie 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in luna februarie 2023, a crescut atat ca serie bruta cu 2,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,2%.

Februarie 2023 comparativ cu ianuarie 2023

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna februarie 2023, comparativ cu luna precedenta, a scazut, pe ansamblu, cu 2,0%, ca urmare a scaderii inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (-6,1%).

Cresteri s-au inregistrat la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,5%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,3%). Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut, pe ansamblu, in luna februarie 2023, comparativ cu luna precedenta, cu 0,6%, ca urmare a scaderii inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (-3,3%). Cresteri s-au inregistrat la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+1,6%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,1%).

Februarie 2023 comparativ cu februarie 2022

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna februarie 2023, comparativ cu luna februarie 2022, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 2,8%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+7,3%) si la vanzarile de produse nealimentare (+1,7%).

Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 2,9%. Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2023, comparativ cu luna februarie 2022, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 3,2%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,3%) si la vanzarile de produse nealimentare (+2,2%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 2,2%:

"Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1.I-28.II.2023, comparativ cu perioada 1.I-28.II.2022, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 3,9%, datorita cresterilor vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,9%) si vanzarilor de produse nealimentare (+5,4%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 2,7%. Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1.I-28.II.2023, comparativ cu perioada 1.I-28.II.2022, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 3,8%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,5%) si la vanzarile de produse nealimentare (+5,0%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 2,2%”, potrivit INS.

*Datele INS

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani