Grid star
eveniment

MINISTERUL EDUCATIEI A RAMAS FARA BANI – Se cere alocarea a trei miliarde de lei din Fondul de rezerva bugetara. Banii vor fi folositi pentru plata salariilor profesorilor si burselor elevilor (Document)

Ministerul Educatiei condus de Ligia Deca (foto) a pus in dezbatere proiectul HG prin care se cere alocarea a peste rei miliarde de lei din Fondul de rezerva bugetara. Banii vor fi folositi pentru plata salariilor profesorilor si pentru plata burselor elevilor si studentilor.

Potrivit notei de fundamentare, pentru functionarea in conditii optime a activitatii ministerului si al unitatilor din subordinea si coordonarea acestuia este necesara suma de 2.085.847 mii lei. Suma solicitata este necesara pentru acoperirea cheltuielilor salariale aferente lunii noiembrie, cu plata in 14 decembrie 2023. Insa este nevoie de bani si pentru alte cheltuieli.

Sumele defalcate

 "Este necesara suplimentarea bugetului Ministerului Educatiei cu suma de 434.611 mii lei, in vederea acoperii cheltuielilor cu bursele elevilor din invatamantul preuniversitar, pentru plata burselor aferente lunii noiembrie 2023, cu termen de plata 15 decembrie 2023. Este necesara suplimentarea bugetului Ministerului Educatiei cu suma de 28.767 mii lei, in vederea acoperii cheltuielilor cu bursele studentilor din invatamantul universitar. Este necesara suma de 466.363 mii lei pentru asigurarea drepturilor salariale aferente cadrelor didactice din invatamantul superior de stat, finantarea de baza, subventii pentru camine-cantine studentesti, precum si alte unitati din subordinea/coordonarea Ministerului Educatiei”.

Guvernul a aprobat in octombrie Ordonanta de Urgenta privind primele cadrelor didactice. Astfel, peste 326.000 de angajati din invatamant beneficiaza de prima anuala neta in valoare de 1.500 de lei in cazul cadrelor didactice, si 500 de lei in cazul personalului administrativ. Prima pentru cariera  profesionala se acorda incepand din acest an scolar pentru o perioada de 4 ani.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani