Grid star
analize

Razboiul este despre resurse

Razboiul prin procura intre statele NATO si Federatia Rusa, care se desfasoara in Ucraina, are o singura cheie care merita descifrata. Resursele. Castiga cine are mai multe resurse. Si va obtine si mai multe. Si pierde cine are mai putine. Si va avea si mai putine. Ghici ghicitoarea mea. Cine invinge? Cine va fi invins?.

In al Doilea Razboi Mondial, Adolf Hitler a plecat in goana dupa resurse. Spatiul vital pe care l-a invocat insemna resurse de care Germania nu dispunea, dar de care avea nevoie pentru a stapani Europa si apoi intreaga lume. Fiindca resursele erau in alta parte, Wehrmacht-ul a pornit in cautarea lor. Si, pana la un punct, ambitiile lui Hitler s-au implinit. Cucerind Polonia, Cehoslovacia, Franta, Belgia, Olanda si incheind aliante cu tari bogate in resurse, cum era Romania, Germania devenise intr-un fel stapanul inelelor. Nu i se mai opunea decat Marea Britanie.
Adolf Hitler insa a cantarit cu atentie nevoile de resurse ale Germaniei, astfel incat Germania sa poata deveni cu adevarat cea mai importanta putere a continentului. El a ajuns la concluzia ca solutia este Rusia. Imensele bogatii ale spatiului sovietic. Statul cu care incheiase un pact al diavolului. Impartind Polonia si alte state cu resursele lor. Si astfel a pornit un razboi fatal, de tip sinucigas, impotriva Uniunii Soviectice.
Acest razboi le-a dat britanicilor oxigen. Si, in cele din urma, resursele s-au echilibrat, iar in final au atarnat mai greu in balanta in favoarea aliatilor si impotriva Germaniei. Cand masinaria de razboi a Statelor Unite s-a pus in miscare si s-a dezlantuit, Germania era condamnata la moarte. In acest razboi al resurselor, a cantarit extrem de mult pana la urma nu atat tenologia, unde, atentie, Germania lui Hitler statea mai bine, cat uriasele resurse puse in miscare, pe de-o parte de catre Statele Unite, pe de alta parte de catre Uniunea Sovietica. Si s-a produs sfarsitul pe care il cunoastem. In razboiul resurselor, Germania a gafait, s-a sufocat si in final a pierdut.
Vladimir Putin a declansat un razboi neprovocat impotriva Ucrainei si si-a ridicat in cap intreaga lume, iar acum asistam pe de-o parte la un razboi clasic, care este de uzura si ar putea sa dureze extrem de mult si, pe de alta parte, la un razboi al resurselor care este decisiv.
Uniunea Europeana si G8 au decis sa tempereze pretul energiei. Pretul petrolului si pretul gazelor. Sa-l plafoneze. Ceea ce inseamna ca, in cateva zile, rusii nu vor mai putea sa vanda peste pretul stabilit de adversarii sai. Este sigura arma secreta a Moscovei. Energia. Mai bine zis, era. In cateva zile, vom vorbi la trecut despre acest instrument utilizat pana in prezent de Federatia Rusa.
In razboiul resurselor, Federatia Rusa este condamnata la infrangere. La disolutie. Acesta este pana la urma sensul intregului conflict. Un razboi al resurselor, in care resursele Federatiei Ruse se vor dovedi a fi insuficiente. Iar resursele NATO, abundente. Toate razboaiele asa au sfarsit. Puterea careia i s-au epuizat resursele a pierdut. Puterea cu resurse a dobandit si mai multe resurse. Federatia Rusa este pe tobogan.

sursa: corectnews.com

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani