Grid star
eveniment

RECHIZITORIUL LUI NICUSOR DAN – Bilant la un an de mandat. Capitala este un dezastru. Au ramas doar promisiunile lui Nicusor. Trebuie sa-si dea demisia edilul?

In 27 septembrie 2020, bucurestenii il votau pe Nicusor Dan la Primaria Capitalei, iar acesta si-a preluat mandatul o luna mai tarziu. Suntem in 27 septembrie 2021, iar Capitala este un dezastru: mizerie, fara apa calda atat de mult promisa in campania electorala. Si fara multe altele.

Au ramas doar promisiunile electorale. Tocmai de aceea va intrebam: este Nicusor Dan primarul pe care il doriti? Trebuie sa demisioneze sau sa ramana pana la finalul mandatului?

Iata cateva din promisiunile din campanie publicate pe site-ul noulbucuresti.ro. Si ce s-a ales de ele.

Traficul, un dezastru

”Mobilitatea locuitorilor e problema numarul 1 a Capitalei si de aceea rezolvarea acestei probleme e pe primul loc in programul pe care-l propun bucurestenilor.
E perfect posibil ca Bucurestiul sa scape de aglomeratia sufocanta de pe sosele si sa aiba, intr-un mandat de patru ani, un transport public eficient si un trafic fluid. Exista resurse si oportunitati pe care le putem folosi in mod inteligent, iar o administratie buna stie sa obtina maximul posibil din resursele existente si sa atraga noi resurse”.


Este drept ca Nicusor si-a luat precautii si ca a promis ca va rezolva problema traficului in patru ani, adica la terminarea mandatului, cand, oricum, daca nu va mai candida, nu va mai fi sanctionat la vot.
Dar ce se intampla la un an de mandat: cel mai dezastruos trafic din Bucuresti de multi ani. Soferii stau bara la bara si injura, si acest lucru este vizibil cu ochiul liber. Si cu urechea! Cu siguranta, primarul Capitalei va incerca sa explice ca este abia in primul an de mandat. Dar nu se observa vreo imbunatatire in privinta traficului.

Legea transportului ecologic a fost adoptata
foto: digi24

Problema gunoaielor

"Bucurestiul n-a rezolvat inca problema mizeriei, fiind in continuare un oras asaltat de gunoaie, cu mult prea multe spatii virane si cladiri degradate – focare de boli si factori care agraveaza poluarea urbana. Viitoarea administratie locala de dreapta va oferi locuitorilor Capitalei un oras mai curat, cu aer mai curat, ape si lacuri mai curate”, spunea Nicusor in campanie.

Din nou, Nicusor Dan promite. Poate la finalul mandatului. Dar ce realizari sunt la un an dupa. Mai nimic. O capitala suficata de gunoaie, de mizerie, de sobolani. Niciodata n-a fost orasul atat de murdar. De parcuri mizerabile si neingrijite. Dupa cum observa toti bucurestenii.

Parcurile, la pamant

Sa ramanem un pic la parcuri.

"In Noul Bucuresti oamenii vor avea parte de aer mai curat pentru ca vom crea noi spatii verzi, vom construi piste de biciclete, vom lua masuri severe contra poluatorilor, vom proteja parcurile de agresiunea constructiilor abuzive si ilegale”, spunea Dan.

Este laudabila intentia primarului de a interzice constructiile abuzive si ilegale. Insa, parcurile aflate in administrarea Primariei Capitalei sunt un dezastru. Pana la interzicerea constructiilor, emblemele Capitalei, Herastrau si Cismigiu, sunt in paragina. Oare cum celelalte administratii au reusit sa faca rost de bani pentru a le intretine?.

sursa foto: facebook Nicusor Dan

Nicusor a zis ca vine apa calda

Am lasat la urma problema apei calde si a caldurii. Extrem de mult discutata in campania electorala. Si unul din motivele pentru care Nicusor Dan a fost votat de bucuresteni. Actualul edil a dat vina, si da in continuare pe Gabriela Firea pentru orice. Inclusiv pentru ca in mandatul lui apa calda este data in urmarire generala. Iar iarna trecuta oamenii au mai pus cateva paturi pe ei, pentru ca lipsea caldura.
Dar Nicusor Dan lucreaza: "Am semnat contractul pentru finantarea europeana de 300 milioane euro pentru inlocuirea conductelor. Am compensat la sfarsitul anului trecut 320 milioane de lei, din datoria pe care o aveam catre Elcen. Am parcurs procedurile pentru preluarea Elcen si sper ca vom avea sprijinul Guvernului pentru fuziunea Termoenergetica – Elcen pana la sfarsitul anului. Se lucreaza la cei 13 km retea din zona Ferentari si inchidem azi si luni achizitia pentru alti 40 km. Imediat ce inchidem aceasta achizitie vom demara achizitia pentru inlocuirea celor 210 km din bani europeni”.

Vorbe-n vant

Pana acum, doar vorbe, la un an dupa ce bucurestenii i-au acordat increderea. Vine iarna, si oare ce scuze va gasi Nicusor daca nu va fi apa calda si caldura? A trecut un de mandat si tot Gabriela Firea este de vina, principala scuza a lui Nicusor Dan, desi pe vremea lui Firea era apa calda.

*Iata Programul electoral al lui Nicusor Dan

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani