Grid star
eveniment

REDUCEREA ACCIZEI LA MOTORINA – Subventia se acorda sub forma de rambursare. Cine sunt beneficiarii (Document)

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a pus in consultare publica proiectul de Hotarare pentru completarea HG 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura.

Prin acest act normativ se vor asigura conditiile pentru acordarea si in acest an a ajutorului de stat fermierilor, prin reducerea accizei pentru motorina utilizata in agricultura.

Suma alocata: 500 milioane lei

"Am alocat pentru anul 2023 suma de 500 milioane de lei de la bugetul de stat, in asa fel incat sprijinul de care beneficiaza agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura sa fie acordat si in acest an, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrarilor mecanizate in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Subventia acordata fermierilor

Pentru anul 2023, subventia care se acorda fermierilor ca ajutor de stat, sub forma de rambursare, este de 1,529 lei/litru si reprezinta diferenta dintre nivelul de 1.632,81 lei/1.000 litri al accizei standard pentru motorina si rata accizei reduse de 103,9059 lei/1.000 litri.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani